İftar önerileri
DÜĞÜN ÇORBASI
YAPILIŞI: Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını ve az limon suyunu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.
ABANT KEBABI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve soğan ilave edip kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuz ilave ediyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave ediyoruz. Ardından sivri biber, domates ve baharatları ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesiyoruz. Bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte, önlü arkalı patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Hazırladığımız etli malzemeyi patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Peynir eriyince servis ediyoruz.
GÜLLAÇ
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Süt ve şekeri tencerede ısıtıyoruz. Sütü ılınmaya bırakıyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir-iki kepçe süt döküyoruz. Beş adet güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Beşinci katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpiyoruz ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak seriyoruz. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içine iki yemek kaşığı gül suyu ekleyerek tatlının üzerine gezdiriyoruz. Soğutup süsleyerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!
- 2 Kuruluş Osman nefes kesen bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi! Osman Bey Mekece’yi fetheder!
- 3 Ünlü popçu meğer Bergüzar Korel'in akrabasıymış...İlk kez öğrenenler şoke oldu
- 4 Hababam Sınıfı Güle Güle'nin Gamze'si Yaprak Özdemiroğlu 60'lık taş bebek! Yılların eskitemediği güzellik...
- 5 Oya Aydoğan'ın ölüm yıl dönümünde oğlu Gurur Aydoğan’dan yürekleri sızlatan paylaşım! 'Güzel annem sensiz 8 yıl'
- 6 Annesi Zerrin Tekindor, babası Çetin Tekindor...İşte ünlü çiftin yönetmen oğulları Hira Tekindor...
- 7 Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu evliliklerinde 8 yılı devirdi! Evlilik yıl dönümüne özel jest!
- 8 Bahar Candan örgütün gizli kasası çıktı! Sazan sarmalı ile 41.5 milyon vurgun!
- 9 Büyüdü Türkiye güzeli oldu! Sosyal medya bu tatlı kızı konuşuyor! O şimdilerde çok ünlü...
- 10 Yerli Leonardo DiCaprio lakaplı Arda Kural'dan uzun aradan sonra yeni paylaşım! Kilo verip saç ektirmişti... İşte Arda Kural'ın son hali!