İftarda Çankırı’dayız
YAREN GÜVECİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Etlerimizi ısınan güvecimize ekliyoruz ve etlerimiz suyunu sarıp çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra tuz, sıvı yağımızı, arpacık soğanlarımızı ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve salçamızı ve biraz sıcak su ekliyoruz. Bu sırada patatesimizi patlıcanımızı domatesimizi soyup iri şekilde doğruyoruz. Etlerin üstüne önce patates sonra patlıcan biber ve domates sırasıyla güvecimize ekliyoruz. Üstüne tereyağımızı baharatlarımızı ve sıcak suyumuzu ekliyoruz.
CİMCİK HAMURU ÇORBASI
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle mercimeği sıcak suda bekletip suyunu süzelim ve sudan geçirelim. Tencereye suyu alıp içine mercimeği ve hamuru dökelim içindekiler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak orta ateşte pişirelim ve çorbanın içinden üç dört yemek kaşığı suyundan alıp yoğurdun içine döküp karıştıralım ve yavaş yavaş karıştırarak çorbanın içine dökelim. Tavada tereyağı ve naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirelim tuzunu da döküp servis edelim.
İNCE EKMEK MUSKASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yufka ekmek ortadan ikiye katlanır. Yarım daire seklindeki yarım yufka yuvarlak kısmından katlama çizgisine doğru boydan boya ikiye katlanır, istenirse üstü tereyağı ile yağlanır. Üzerine küpecik peyniri veya tulum peyniri serpilir (kavrulmuş kıyma ile de yapılabilir.) En uç kenardan içe doğru muska seklinde katlanır. Açıkta kalan küçük uç muskanın katının birinin içine sıkıştırılır. Tavada veya sacda hafif ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
KÜL ÇÖREĞİ
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
YAPILIŞI: Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır. 30 cm çapında 1 cm. kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur üst üste konur. Arzu edilirse bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur. Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir. Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür. Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır.
HAMEYLİ
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Un, süt, yumurta, yoğurt, tuz, 1 yemek kaşığı yağ ve sirke kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Hamur 50 parçaya bölünür. Çay tabağı büyüklüğünde açılır. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bezeler nişastayla açıldıktan sonra her biri teker teker kurutulur. Sonra üst üste dizilir. 45'inci bezeden sonra ceviz serpilir. Açma işlemi bitince hamur 3-4 parmak genişliğinde kareler şeklinde kesilir ve üçgen şeklinde katlanarak tepsiye dizilir. Yağ eritilir ve üzerine sıcakken dökülür. Sonra orta sıcaklıktaki fırında 1 saat civarında pişirilir. Su ile şeker kaynatılarak şerbeti hazırlanır. İçine yarım limon sıkılır ve biraz daha kaynatılır. Tatlı ılıkken şerbeti ılık olarak dökülür.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...