İftarda Elazığ’dayız
GÖMBE
YAPILIŞI: İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz. Sonra iç harcımızı hazırlıyoruz minik doğranmış etimizi ocağa alıp üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz, etler suyunu çekince 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip soğanları minik minik doğrayıp ilave ediyoruz. Son olarak tuz, karabiber ve pul biber ekleyip kavrulan iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuzu açmaya geçiyoruz. Mandalina büyüklüğünde beze koparıp oklava ile yufkalar açıp arasına iç malzemeden ilave ediyoruz. Sadece son kat için portakal büyüklüğünde beze ayırıyoruz. Biraz kalın bir yufka yapmamız gerekiyor kapak olacağı için. Gömbenin üzerine elinizle iki kaşık yoğurt sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
İÇ HARCİ İÇİN:
PATİLA
YAPILIŞI: Unu hamur yoğurma kabımıza alalım. Ortasını havuz şeklinde açıp hamur kabartma tozunu tuzu ekleyip suyu katıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu beş altı dakika dinlendiriyoruz. Peynirimizi rendeleyip, doğradığımız maydanozlar ile buluşturuyoruz. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp tezgahın üstünde açıyoruz. Yuvarlak olarak açtığımız hamurun bir tarafına peynirli maydanozlu harcı koyup ay şeklinde kapatıyoruz. Teflon tavada teker teker pişiriyoruz. Sıcakken her yerine tereyağı sürüyoruz.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
ÜSTÜ İÇİN:
KİBE DOLMASI
YAPILIŞI: Temizlenmiş bağırsakları önce suda bir güzel yıkayıp önlü arkalı tuzla ovuyoruz. Ters çevirip yıkayıp bir gün suda bekletiyoruz, ertesi gün tekrar yıkayıp yağlı yerini çevirip bir kenara alıyoruz. İç malzemesine gelince de soğanları doğruyoruz, büyük bulgurumuzu ekleyip salça, maydanoz, su koyup dolduruyoruz. tencereye doldurduğumuz bağırsakları koyup üzerini geçecek şekilde su koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz, ağır ateşte iki saat pişiriyoruz.
MALZEMELER
LOBİK ÇORBA
YAPILIŞI: Lobik ve buğdayımızı bir gün öncesinde suya bırakıyoruz. Bir tencereye kuru soğanımızı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Ardından domatesimizi ve arkasından salçamızı ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu ekliyoruz. Kaynayınca lobik ve buğdayımızı da ekleyip altını kısıyoruz. 40 dakika kadar pişirdikten sonra, baharat ve nanemizi tuzumuzu ekliyoruz.
MALZEMELER
İŞGENE
YAPILIŞI: 3 adet kuru soğan halka şeklinde doğranır, yağda kavurulur, salça ilave edilir ve karıştırılır. Kavurma eklenir. Yeteri kadar su ilave edildikten sonra birkaç dakika kaynatılır. Daha önceden doğranmış olan tandır ekmeği servis tabağına konulduktan sonra kaynayan karışım üzerine dökülür. Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpilir.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 Filiz Akın'ın ailesinden yeni paylaşım! Sevenlerini duygulandırdı...
- 2 Doktorlar'ın egolu Arslan'ıydı... 53 yaşındaki Devrim Nas artık 2 çocuk babası! Yıllar ondan hiçbir şey götürmemiş...
- 3 Bir Gece Masalı son bölümüyle nefes kesti! Canfeza podyuma çıktı, Mahir defileyi bastı
- 4 Elif Ada Tatlıses 12 yaşına bastı! İbrahim Tatlıses'ten en küçük kızı Elif Ada'ya doğum günü kutlaması! "Altın ufağım"
- 5 Sustalı Ceylan'da Yusuf yaşayacak mı?
- 6 Nehir ve Serdar dönülmez bir yola giriyor!
- 7 Anne-babasının izinden gitmiş... Yeşilçam'ın ustaları Münir Özkul ve Suna Selen'in kendileri gibi oyuncu kızı olduğunu biliyor muydunuz? Duyunca şoke olacaksınız...
- 8 İsmail Hacıoğlu'nun babası meğer Fenerbahçe'nin efsane ismiymiş...Bunu kimse bilmiyordu!
- 9 Evlat acısıyla kavrulan Minguzzi ailesini ölümle tehdit ettiler! “Son 6 gün, cehennemi yaşatacağız size!” Bu cesaret nereden geliyor?
- 10 Bir dönem sahnelerin tozunu attırıyordu...Süheyl Uygur’un dansçı eşi 60’larında ve hala Bambi!