İftarda Erzincan’dayız
KELECOŞ
MALZEMELER
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Etleri pişirip tavaya alıyoruz. Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, tuz ve karabiberi ekliyoruz. İki bardak un, su ve tuzla hamuru hazırlıyoruz, bezeler halinde yuvarlıyoruz. Bezeleri tava boyutunda açıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Ayranı, dövülmüş sarımsakla karıştırıp yufkaları ıslatıyoruz. Etleri yufkaların üzerine koyarak servis yapıyoruz.
ERZİNCAN SIRIN
YAPILIŞI: Una tuz ve su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz, bezelere ayırıyoruz. Bezeleri kalın yufka halinde açıyoruz. Yufkaları kızgın saç üzerinde pişiriyoruz. Soğumasını önlemek için kalın bir bez içinde saklıyoruz. Tereyağını eritip pekmezle karıştırıyoruz. Bu karışım ile yufkaların her iki tarafını yağlıyoruz. Yufkaları iki parmak genişliğinde katlayarak rulo haline getirip iki-üç santim kalınlığında kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzerine pekmezli tereyağını döküyoruz.
YUMURTALI BORANİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yumurtaları suda haşlıyoruz. Yumurtalar pişerken yoğurdu karıştırıyoruz. Akıcı bir kıvama gelince içine tuz atıyoruz. Yağı tavada kızdırıyoruz ve salçayı ekliyoruz. Kırmızı biberi de ilave edip istenilen kıvama gelince ocağı kapatıyoruz. Haşlanan yumurtaları büyük bir servis tabağına alıp kesiyoruz ve tuzluyoruz. Yoğurdu üstüne döküyoruz. Üzerine salçalı karışımı ekliyoruz.
GASEFE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle kayısılarımızı ılık suda biraz yumuşaması için bekletiyoruz, daha sonra güzelce yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine kayısıları, toz şekeri ve suyu koyuyoruz, üzerine tereyağını ilave edip kısık ateşte suyunu çekip kayısıların rengi dönene kadar pişiriyoruz. Sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz döküyoruz ve sıcak servis ediyoruz.
EVELİK SARMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Evelik yapraklarını ayıklıyoruz, kaynayan tuzlu suda 10 saniye bekletip çıkarıyoruz. İç harcı için; suyu orta boy bir tencereye aktarıp tuzu serpiyoruz. Su kaynamaya başladığı zaman yıkanmış bulguru ekliyoruz. Bulgur suyunu çekince doğranmış kuru soğanı ve unu ekliyoruz. Kuru reyhanı da üzerine serpip karıştırıyoruz. Karışım soğuyunca, köfte gibi yoğurup evelik yapraklarına sarıyoruz. Hazırladığımız dolmaları yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 21 yıl önceki görüntülerini izleyen Hadise gözyaşlarını tutamadı...'Yarıştığım kanalda şimdi jürilik yapıyorum'
- 2 82 yaşındaki Şener Şen’in meğer kız kardeşi de ünlüymüş! Şener Şen'in kız kardeşine bir çok diziden aşinayız...
- 3 Bahar'ın Dora'sı olarak ekranlara dönen Yasemin Kay Allen usta oyuncunun kızı çıktı! Annesi Yeşilçam'ın en güzel sarışını...
- 4 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma sebebi ortaya çıktı! Ayrılığın perde arkası şoke etti! 'Birçok kadınla..."
- 5 Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden Burak Özçivit hemşehriniz olabilir! Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit bakın nereliymiş...
- 6 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var
- 7 Bahar'ın Evren'i Buğra Gülsoy’un maviş oğlu annesinin kopyası! Buğra Gülsoy'un oğlu Cem'i gören hayran kaldı!
- 8 Yakışıklı oyuncu mankenler kraliçesinin oğlu çıktı! Babası da ünlü futbolcu... İşte Bahar Erdeniz'in oyuncu oğlu!
- 9 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Uyuşturucu sipariş verip polislerin yanında torbacıya çıkışmıştı...
- 10 Sanat camiasından usta sanatçı Ayten Gökçer'e hüzünlü veda! "Ah Ayten ablam üç gün önce rüyamdaydın"