İftarda İzmir’deyiz
EKMEK DOLMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ekmeğin altından küçük bir kapak kesilip ekmeğin içi delinmeden kabuğuna kadar boşaltılır. Ekmeğin çıkartılan içleri bir kenarda bekletilir. Kıyma tencereye konulup suyunu çekene kadar kavrulur, 2 kaşık sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilip iyice kavrulur. Salçalar eklenip biraz daha kavrulur. Baharatlar, ceviz ve maydanoz eklenir, ekmek içleri de katılıp iyice harmanlanır. İçi oyulmuş ekmeğin içine hazırlanan kıymalı harç doldurulur. Bir tencereye süzgeç veya başka bir kap konup ekmek suya değmeyecek şekilde yerleştirilir. Her tarafına gelecek şekilde eritilmiş tetereyağı sürülür. Suyun yarısı tencereye eklenir, kalan yarısı ekmeğin üzerine arada azar azar dökülerek ekmek yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişirilir.
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
İÇİ İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Hamur malzemesi bir araya getirip yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek mayalanmasını sağlıyoruz. İç malzeme için; çiğden tüm malzemeyi doğrayıp karıştırıyoruz. Hamur mayalanınca bezelere ayırıp açıyoruz ve zeytinyağı sürüyoruz. Otlu iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarıp yuvarlak bir tepsinin ortasına gül gibi biçim veriyoruz. Diğer hazırladığımız ruloları etrafına sarıyoruz. Zeytinyağı, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp böreğin üzerine sürüyor, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
İÇ BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER
YAPILIŞI: Enginar çanaklarını limonlu suda bekletiyoruz, ardından iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye diziyoruz. Doğradığımız soğanları, zeytinyağını, tuzu ve şekeri üzerine koyup un serpiyoruz. Enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Diğer yandan baklaları haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Enginarlar pişince baklaları da içine atıp 15 dakika daha pişiriyoruz. Enginarı ters çevirip servis tabağına dizip üzerine baklaları döküyoruz, dereotu ile süsleyerek servis ediyoruz.
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri koparıyoruz. Çiçeğin içindeki sarı kısmı, yaprağı yırtmadan çay kaşığı yardımı ile çıkarıyoruz. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavuruyoruz, üzerine yıkadığınız pirinci ilave ediyoruz. Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave ediyoruz. Biraz karıştırıp yeşillikleri, karabiberi, yarım su bardağı suyu ve tuzu da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyuyoruz. Çiçeğin üst kısmını katlayıp kaplanan yer altta kalacak şekilde tencereye diziyoruz. Üzerine bir-iki kaşık zeytinyağı gezdirip tuzunu ve suyunu koyup pişiriyoruz.
KALBURABASTI
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Sizlere bugün tadı hafızanızdan uzun süre silinmeyecek enfes bir kalburabastı tarifim var...
EN SON HABERLER
- 1 Rahatsızlığı sonrası Zerrin Özer ilk kez görüntülendi! Zerrin Özer: Nöroloji doktoruna ihtiyacım var!
- 2 Öldüğü sandığı annesine 33 yıl sonra kavuştu! Gözyaşları içinde annesiyle yüzleşti: Vebali senin boynuna!
- 3 Melisa Aslı Pamuk ve futbolcu Yusuf Yazıcı evlendi! Melisa Aslı Pamuk’un o hamlesi evliliği ifşa etti!
- 4 Pis Yedili'nin Dilkopat'ı Güneş Zavrak tam estetik harikası oldu! İşte Dilkopat Güneş Zavrak'ın son hali...
- 5 Ümit Erdim ve Seda Erdim sessiz sedasız boşandı mı? Soyadını değiştirince takipçileri ayaklandı...
- 6 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Babaları da çok ünlü bir oyuncu! Biri anneye diğeri babaya benziyor...
- 7 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 8 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 9 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 10 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...