İftarda Ordu’dayız
Ordu mutfağı, özellikle Gürcü yemekleri ile zenginleşmiş.
Ordu mutfağına; balık ve sebze yemekleri, turşu kavurmaları, doğada kendiliğinden yetişen yöreye özgü bitkilerden yapılan yemekler, hamur işleri ve evde açılan, özellikle fındıkla yapılan tatlılar hakim.
Ancak o kadar çok sayıda otlu yemek var ki, vejetaryen beslenme için bire bir.
SAKARCA KAYGANASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sakarcalar temizlenip yıkanır. Kaynayan tuzlu suda, soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra ince ince doğranır. İçine yumurta, mısır unu ve gerekirse bir tutam tuz ilave edilip karıştırılır. Tavada sıvı yağla alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır. Sıcak dilimlenip servis edilir.
PANCAR ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pancar temizlenip yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ eritilir. İncecik doğranmış soğanlar, pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine, malzemenin miktarına göre su ilave edilir. Pancarın rengini koruması için suya tuz atılır. Sonra doğranmış pancar ile haşlanmış fasulye katılır. Birlikte kaynadıktan sonra elenmiş mısır unu, bir elle kaynayan yemeğin içine azar azar dökülür. Ocaktan indirilmeye yakın biber ilave edilir.
PERŞEMBE'NİN MEŞHUR CEVİZ HELVASI
YAPILIŞI: Şeker ile su, hafif ateşte ağda şekline gelinceye kadar kaynatılır. Üzerine sıvılaştırılmış meyan kökü ilave edilir. Kıvamına gelince, temizlenmiş ceviz içi katılarak karıştırılır. Ateşten alınarak temiz bir kaba alınır. Soğumaya bırakılır.
MELOCAN KAVURMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Melocanlar temizlenip yıkanır ve küçük küçük doğranır. En az yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlama işlemi bitince süzgeçten geçirilir. Süzgeçte soğuk su altında soğutulan melocanlar, avuç içiyle sıkılarak suyu çıkarılır. Ayrı bir tencerede orta ateşte küçük küçük doğranan soğan, tereyağında pembeleşinceye kadar, tahta kaşık yardımıyla yakmadan kavrulur. Kavrulan soğana melocan ve tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır, arada karıştırarak kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir.
TAZE FASULYE DİBLESİ
YAPILIŞI: Fasulyeler ayıklandıktan sonra 1 santim inceliğinde doğranır. Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte tencereye yerleştirilir. Üzerine yemeklik doğranan soğan, küp doğranan domates, pirinç ve tuz eklenir. Sonra tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından karıştırılır. Ocağa koyup 5-10 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Eğer fasulye sertse, yarım su bardağı su koyarak pişirilebilir. Piştikten sonra başka bir tavada birlikte eritilen tereyağı ve sıvı yağ üzerine gezdirilerek altı kapatılır.
EN SON HABERLER
- 1 Bir dönem sokakta yürüyemiyordu! Popstar'ın birincisi Abidin'in son hali gündem oldu! Bakın şimdi ne yapıyor?
- 2 Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın Instagram hesabından kafa karıştıran paylaşım! Şaşırtan 'maske' detayı...
- 3 Estetikli haliyle neredeyse annesi tanımayacak! Survivor Sabriye Şengül'ün eski halinden eser yok! Tam bir estetik harikası oldu...
- 4 80 yaşındaki Nebahat Çehre'nin zayıflık sırrı ortaya çıktı! Günde sadece 15 dakika....
- 5 Hülya Koçyiğit'ten takipçilerine uyarı!
- 6 Oğuzhan Koç ile evliliğin eşiğinden dönmüştü... Estetiği abartan Zeynep Koçak "Bu sen olamazsın" dedirtti!
- 7 Bahar'ın çilli güzeli Demet Evgar annesini paylaştı görenlerin nutlu tutuldu! "Güzel gözlerini annesinden almış"
- 8 Melisa bu defa annesi için söyledi! Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa "Bir tek annem olsun..." şarkısı ile duygulandırdı!
- 9 Mutfak Bahane haftanın finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu
- 10 Ünlü çifti tanıyabildiniz mi? '42 yıl... İlk günden bile daha mutlu!'