İftarda Tekirdağ’dayız
ÇENE ÇARPAN ÇORBASI
MALZEMELER
TERBİYESI İÇİN:
HAMUR İÇİN:
ÜZERI İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle hamur için verilen malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru açıp ince ince kesip erişteleri hazırlıyoruz. Erişteleri kaynamış suda haşlıyoruz. Süt, su ve limon suyunu karıştırıyoruz, yavaş yavaş eriştelerin üzerine karıştırarak döküyoruz. Çorba pişmeye yakın tereyağında nane yakıp üzerine sos olarak döküyoruz
DAMAT PAÇASI
MALZEMELER
SOSU İÇIN:
ISLATMAK İÇIN:
ÜZERI İÇIN:
YAPILIŞI: Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarıp 2 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yufkaların üzerine 3-4 su bardağı tavuk suyu ekleyip haşladıktan sonra sosu hazırlamak için tencereye malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz. Haşlanan yufkaların üzerine gezdirerek sosu döktükten sonra üzerine tavuk etini yayıyoruz. Tereyağlı toz biberli karışımı tavuk etinin üzerine gezdirip servis ediyoruz.
ZENNİK
YAPILIŞI: Pırasaları ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağı döküp 4-5 dakika soteleyin ve bir kaba alın. İçine süt, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, mısır unu, un, kabartma tozu, pul biber, kimyon, yenibahar, kekik koyun ve karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın, ılınmasını bekleyin ve eşit şekilde kesin.
MANCA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanlar ve etli yağlık kırmızı biberler ateşte közlenir. Közlenen malzemelerin kabukları dikkatlice soyulup dişe gelecek parçalar halinde kıyılır. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesler, tohum yatakları alınıp ince kıyılmış sivri biberler, maydonoz ve dereotu da ilave edilir. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Tüm malzeme güzelce karıştırılıp tuzu ayarlanır. Bir süre dinlendirip servise alınır.
NOT: Sarımsağın bol kullanılması ve sirkeyle lezzetlendirilmesi mancanın en belirgin özelliğidir. Bu uygulama sırasında sosu için asla limon kullanılmaz.
HAYRABOLU TATLISI
MALZEMELER
ŞERBETI İÇİN:
YAPILIŞI: Peyniri ufalıyoruz. Yumurta, irmik, tuz, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Yoğurup yumuşak ele yapışan kıvamda hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde koparıp fırın tepsisine diziyoruz. 190- 200 derecede 10-15 dakika tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım yaz aylarında evleniyor mu? İşte Pınar Deniz’in dikkat çeken o açıklaması!
- 2 Safiye Soyman’ın Boğaz’a bakan süper lüks evi görenleri adeta büyüledi! İşte Safiye Soyman’ın o evi!
- 3 Yargı'nın Savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu meğer kardeşiyle aynı dizideymiş! Abisinin kopyası...
- 4 Yargı’nın Savcı Efe’si Ulvi Kahyaoğlu'nun sevgilisi tanıdık çıktı! Meğer ünlü ismin kızıyla birlikteymiş...
- 5 Evet-Hayır Yarışması ile hafızalara kazınan duayen sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlanıyor!
- 6 Ünlü isimlerden 19 Mayıs mesajları! "Ne mutlu Türkü’m diyene!" Türkan Şoray, Pınar Altuğ, Deniz Seki, Çağla Şıkel, Emre Altuğ...
- 7 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar'a eşinden romantik kutlama! Demet Evgar'dan 44. yaş dansı "Şşş sessizlik bugün en mutlu günüm"
- 8 Kızılcık Şerbeti oyuncularına neler oluyor? Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu alkollü yakalanınca ehliyetini kaptırdı!
- 9 Bahar’ın Nevra’sı 62'lik güzel oyuncu Hatice Aslan’ın gerçek hayattaki oğlu bakın kim çıktı! "Annesi değil ablası gibi maşallah"
- 10 36'lık güzel Sinem Kobal bu kez şaşırttı! Sinem Kobal’ın boyu…