İftarda Trabzon’dayız
GÜVEÇTE KURU FASULYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Akşamdan ıslattığımız İspir fasulyelerinin suyunu süzüyoruz. Bir tencereye süt ve su döküp fasulyeleri haşlıyoruz. İçine bir miktar toz şeker ve tuz ekleyebilirsiniz. Kuru fasulyeleri kısık ateşte haşlamaya dikkat ediyoruz ve ara ara üzerindeki köpüğü alıyoruz. Kuşbaşı etleri güveç tenceresinde, orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Kaburgaların iki tarafını, yüksek ateşte bir yemek kaşığı tereyağı ile mühürleyip diğer etlerin içine alıyoruz. Tereyağı ve süt kaymağını eritiyoruz. Etleri iki dakika tereyağında çeviriyoruz. Soğanı doğrayıp etlere ekliyoruz ve hepsini kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı da ekliyoruz. Sütlü suda kaynayan fasulyeleri, suyuyla etlerin üzerine boca ediyoruz. Baharatları ve çeyrek limon suyunu ilave edip 2 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Üzerini folyo ile kaplayıp 240 derecelik fırında pişirmeye devam ediyoruz. Koyu bir kıvamda olmasını sağlıyoruz.
MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp üzerine bir su bardağı kaynar su döküp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş az miktarda kaynar su ilave edip yoğuruyoruz. Suyu az az ekleyerek kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Fırın tepsisini ya da kek kalıbını yağlıyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve ekmeği yayıyoruz. Üzerine hafif un serpilerek 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
HAMSİKÖY SÜTLACI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pirinci, bir su bardağı suda haşlayın, sütü kaynatın. Süt kaynadıktan sonra şekeri ilave edin. İçine tereyağını da ekleyin. Tekrar kaynadıktan sonra pirinci suyuyla beraber ilave edin, 15 dakika kaynamaya bırakın. Yumurtanın sarısını nişasta ve bir bardak su ile iyice çırpın, sütün içine azar azar dökerek karıştırın. Beş dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Daha sonra fırın kaplarına dökün. 250 derecede üstleri kızaracak kadar pişirin, fındık ile servis edin.
TURŞU KAVURMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Turşunun suyunu süzüp iri şekilde doğrayın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun ve turşuyu ekleyin. Küp doğranmış domates, kırmızı toz biber ve pul biber katın. Tüm malzemeyi 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.
KARALAHANA SARMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Karalahanayı yıkayıp 5 dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarıp kenara alın. Diğer taraftan satır kıymasını geniş bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış soğanı, pirinci, maydanozu, zeytinyağını, nane, karabiber ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı suyu da ilave edip yoğurun. Karalahana yapraklarını düz bir zemine serip içine yeterli miktarda harç koyup sarın. Hazırladığınız dolmaları tencereye yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun ve dolmaların üzerine gezdirin. Tencereyi ocağa oturtup üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. 35-40 dakika suyunu tamamen çekene kadar pişirip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kim Milyoner Olmak İster’de doğru cevabı gören yarışmacı büyük şok yaşadı! İşte Milyoner’e damga vuran o soru ve cevabı!
- 2 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım yaz aylarında evleniyor mu? İşte Pınar Deniz’in dikkat çeken o açıklaması!
- 3 Safiye Soyman’ın Boğaz’a bakan süper lüks evi görenleri adeta büyüledi! İşte Safiye Soyman’ın o evi!
- 4 Yargı'nın Savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu meğer kardeşiyle aynı dizideymiş! Abisinin kopyası...
- 5 Yargı’nın Savcı Efe’si Ulvi Kahyaoğlu'nun sevgilisi tanıdık çıktı! Meğer ünlü ismin kızıyla birlikteymiş...
- 6 Evet-Hayır Yarışması ile hafızalara kazınan duayen sunucu Erkan Yolaç son yolculuğuna uğurlanıyor!
- 7 Ünlü isimlerden 19 Mayıs mesajları! "Ne mutlu Türkü’m diyene!" Türkan Şoray, Pınar Altuğ, Deniz Seki, Çağla Şıkel, Emre Altuğ...
- 8 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar'a eşinden romantik kutlama! Demet Evgar'dan 44. yaş dansı "Şşş sessizlik bugün en mutlu günüm"
- 9 Kızılcık Şerbeti oyuncularına neler oluyor? Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu alkollü yakalanınca ehliyetini kaptırdı!
- 10 Bahar’ın Nevra’sı 62'lik güzel oyuncu Hatice Aslan’ın gerçek hayattaki oğlu bakın kim çıktı! "Annesi değil ablası gibi maşallah"