Son Güncelleme: Cuma 18.05.2018
İftarınızı geleneksel lezzetlerle yapın
PRATİK YEMEKLER HAZIRLAYIN
Ramazan; günlerin uzun olduğu bahar ayına denk geldiği için, iftara gelecek misafirlere ikram edilecek yemekleri hazırlamak için uzun zaman kalıyor. Çalışan hanımlar iş dönüşünde kolay ve pratik tarifler ile, ev hanımları ise iddialı yemeklerle masalarını donatıyor. Neticede, her iki taraf da sofra geleneğini yaşatmış oluyor. Ramazan Bingöl et lokantalarının sahibi Ramazan Bingöl, 'Ramazan Bingöl Mutfağından Tarifler' kitabında, geleneksel Türk lezzetlerine yer veriyor. Kitaptan seçilen aşağıdaki tarifleri yaptığınızda, ortaya çıkan sonuç sizi ve ailenizi mutlu edecek.
KESME ERİŞTE ÇORBASI
YAPILIŞI: Mercimekleri yıkayıp 20 dakika kaynatın ve süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı, naneyi, karabiberi ve tuzu ilave edin. Haşlanan mercimeği ve suyu ilave edip 10 dakika kaynatın. Erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayınca çorbanız da pişmiş demektir.
Not: Limon ya da yağda eritilmiş nane sosu ile de servis edebilirsiniz.
ALİNAZİK KEBABI
YAPILIŞI: Patlıcanları fırında közleyin. Kuzu etini tereyağında kavurun. Közlenmiş patlıcanları soyun ve bir tahta üzerinde ezin ya da bıçakla kıyın. Sarımsak ve süzme yoğurdu çırpın ve daha sonra közlenmiş patlıcanla karıştırın. Hazır olan alinazik altını servis tabağına yayın. Kavrulan ete tuz, karabiber ve pul biber ekleyip altını kapatıp. yoğurtlu patlıcanın üzerine yerleştirin. Üzerine maydanoz ilave ederek servis edin.
FISTIK GÜZELİ TATLISI
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Su ve şekeri tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edin. Beş dakika sonra altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı tel tel ayırıp şehriye büyüklüğünde kesin. Tereyağını eritip kadayıfla karıştırın. Tereyağlı kadayıfı birtepsiye alıp oca ğın üzerine koyun ve çevire çevire kavurmaya başlayın. Yaklaşık 30 dakika kadar kısık ateşte kavurup altını kapatın. Üzerine Antep fıstığını ve soğuk şerbeti ekleyin. 10 dakika dinlendirip dilerseniz dondurmayla ya da kaymakla servis edin.
HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE
DIŞI İÇİN:
İÇİ İÇİN:
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle soğanı yağda kavurun, üzerine kıymayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma da kavrulunca dövülmüş ceviz içini koyup soğumaya bırakın. Dışı için gereken malzemeleri, azar azar su ekleyerek yaklaşık yarım saat yoğurun. Soğuyan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Hazır olan dış hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açın ve ortasına kıymayı yerleştirip dışını güzelce sarın. Hazır olan içli köfteleri içine limon tuzu koyduğunuz bol suda beş dakika haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı dökün.
EN SON HABERLER
- 1 50'lik güzel Songül Karlı bornozlu paylaşımı ile sosyal medyayı salladı! Estetikle Hadise benzemişti...
- 2 Koreli Ayla şimdi güzeller güzeli bir genç kız! İsmail Hacıoğlu'nun Ayla filminin Koreli minik yıldızı Kim Seol'un son hali...
- 3 ‘Keloğlan keleş oğlan' Yeşilçam'ın unutulmaz karakteri Keloğlan'ın yıldızı Rüştü Asyalı şimdi ne yapıyor? İşte son hali
- 4 "Midem bulandı o son sahnem oldu" Özlem Güneş tesettüre girdi adını değiştirdi!
- 5 Aşk Ceyda Düvenci'ye yaradı! 47'lik güzel Ceyda Düvenci incecik oldu... Ayna karşısında bikinilerin birini çıkardı diğerini giydi!
- 6 Bahar’ın Umay’ı olarak gönülleri fethetti! Bahar’ın Umay’ı Alisa Sezen Sever bu kez bildiğiniz gibi değil!
- 7 “Güzelliğinin kaynağı şimdi anlaşıldı” Bahar’ın Seren’i Nil Sude Albayrak’ın annesi sosyal medyaya damga vurdu!
- 8 Burak Yörük sosyal medyada ilgi odağı oldu! Taş Kağıt Makas’ın Sarı Bit Fecir’inin sevgilisi de çok ünlü!
- 9 81 yaşındaki Şevket Altuğ yıllar sonra ortaya çıktı! 53 yıllık eşi de çok ünlü...
- 10 Kahtalı Mıçe'nin gırtlak kanserine yakalandığı ortaya çıktı! İşte Kahtalı Mıçe'nin sağlık durumu