Giriş Tarihi: 19.2.2012

Ispanaklı sufle

Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince kıyın. Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam Hindistan cevizi
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Elmalı tatlı
Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İç kısımlarına yağ sürün. Elmaları rendeleyip bal ve tarçınla karıştırın. Yağladığınız yufkalara eşit miktarda elmalı karışımdan koyup sigara böreği gibi sarın. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yufka
2 adet elma
3 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı tarçın
Pudra şekeri

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.