İyi bir kebap geleneklerine uygun hazırlanıp sunulmalı
İskender kebap tutkunlarının adresi Etiler Uludağ Kebapçısı’nın işletmecisi Canan Bekil: Kullandığımız tüm malzemeler; etimiz, tereyağımız ve pidemiz Bursa’dan geliyor. Etler, Bursa kebap kültürüyle yetişmiş ustalar tarafından pişiriliyor. İyi bir kebap ritüellerine uygun yapılmalı
HER ŞEY KAYNAĞINDAN
Aslında hizmet sektöründe gıda ile ilgili bir mekan açmak hep aklımızda vardı. Bazen hayat sizi planlamadığınız yerlere götürebiliyor. Bursa eski garajdaki bu leziz kebabın mucitleri merhum Cemal ve Cemil Ustalarla tanışıp onlardan bu geleneksel lezzet konusunda destek aldığımızda, mimarlıkla ilgili deneyimlerimizi yiyecekiçecek sektöründe kullanmaya karar verdik.
Çiftlik kurmak ve hayvancılık; ayrı bir sektör, ayrı bir uzmanlık gerektirir. Biz etlerimizi, Bursa-Balıkesir yöresine ait kuzu ve danalardan, kasabımız aracılığıyla temin ediyoruz. Tereyağımız ve pidemiz de Bursa'dan geliyor. Her şey kaynağından yani.
Mönümüzde Bursa'daki geleneksel konseptin dışına çıkmıyoruz. Kebabımızı döner, köfte ve bonfile ile müşterimizin isteğine bağlı olarak çeşitlendirip zenginleştirebiliyoruz. Mönümüzdeki en zengin ve en orijinal olan kebabımız Eti Bol Bursa Kebabı'dır. Bu kebap; Uludağ Kebap'ın meşhur döneri, kuzunun en değerli ve en lezzetli bölgesi olan bonfile ve şiş köftemizin birleşmesinden oluşuyor. Tereyağının tabağa dökülüşünden etin kesilmesine kadar her ayrıntıyı geleneksel yöntemlere bağlı kalarak yerine getiriyoruz. Kuru üzümün ve çekirdeklerinin öğütülmesiyle hazırlanan şıranın, Bursa'nın tarihi Kayhan Taş Fırını'ndan çıkan mayalı pidelerin ve tava yoğurdunun tadı da doyulmaz. Tatlı olarak, kaymakla sunulan, yüzde 70-80 günlük peynirden yapılan Mustafa Kemal Paşa'nın peynir tatlımız var. Bu lezzeti Bursa üzerinden İzmir'e seyahat edenler yol üstü lezzeti olarak iyi bilmekte ve talep etmektedirler.
Kardeşi Vedat Bekil ile Etulen Uludağ Kebapçısı(nın işletmeciliğini yapan Canan Bekil, aslında iç mimarlık eğitimi almış.?
KADIN BAKIŞ AÇISIYLA DAHA İYİ HİZMET SUNUYORUZ
AMACIMIZ BU LEZZETİ YENİ NESİLLERE AKTARMAK
Etiler şubemizi açalı yaklaşık 10 sene oldu. İkinci şubemizi Mart 2016'da İstinyePark AVM'de hizmete soktuk. Hedefimiz hızlı büyüyerek çok şube açmak değil; bu geleneksel lezzeti yeni nesillere sevdirerek aktarabilmek.
EN SON HABERLER
- 1 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 2 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!
- 3 Kuruluş Osman nefes kesen bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi! Osman Bey Mekece’yi fetheder!
- 4 Ünlü popçu meğer Bergüzar Korel'in akrabasıymış...İlk kez öğrenenler şoke oldu
- 5 Hababam Sınıfı Güle Güle'nin Gamze'si Yaprak Özdemiroğlu 60'lık taş bebek! Yılların eskitemediği güzellik...
- 6 Oya Aydoğan'ın ölüm yıl dönümünde oğlu Gurur Aydoğan’dan yürekleri sızlatan paylaşım! 'Güzel annem sensiz 8 yıl'
- 7 Annesi Zerrin Tekindor, babası Çetin Tekindor...İşte ünlü çiftin yönetmen oğulları Hira Tekindor...
- 8 Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu evliliklerinde 8 yılı devirdi! Evlilik yıl dönümüne özel jest!
- 9 Bahar Candan örgütün gizli kasası çıktı! Sazan sarmalı ile 41.5 milyon vurgun!
- 10 Büyüdü Türkiye güzeli oldu! Sosyal medya bu tatlı kızı konuşuyor! O şimdilerde çok ünlü...