Kadayıfın en makbulü saray geleneklerine göre hazırlanır
Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi kadayıf; İstanbul'da dört şubede hizmet veren Osmanlı Saray Kadayıfı'nda, geleneklere sadık kalınarak hazırlanıp sunuluyor
SÜTLE SERVİS EDİLİYOR
2014'te ilk olarak Eyüp Alibeyköy'de açılan Osmanlı Saray Kadayıfı, bugün dört şube ile hizmet veriyor. Eyüp-Alibeyköy'ün yanı sıra Fatih-Şehremini, Bahçelievler- Çalışlar ve Üsküdar-Kısıklı şubelerinde Osmanlı yemek kültürü ve saray geleneklerine sadık kalınarak hazırlanan kadayıf, müşterilere sunuluyor. Gürhan Kasap, Eser Turan ve Faruk Albayrak'ın ortağı olduğu Osmanlı Saray Kadayıfı, damak tadına düşkün birçok tatlı severe sadece kadayıf tatlısı sunarak bir nevi özelini ve farkını da göstermiş oluyor. 'En iyi müfettiş müşterimizdir' felsefesini benimseyen Osmanlı Saray Kadayıfı, tatlısı ile olduğu kadar dükkan konsepti, sunumu ve mimarisi ile de dikkat çekiyor. Kadayıf tatlısı; bakır tabak, bardak ve peçetelik ile servis ediliyor. Tatlının yanında süt ikram ediliyor. Böylelikle her parçadan sonra damağınız süt ile yenilenmiş oluyor ve her çatalda o eşsiz tat sizi bir kez daha keyiflendiriyor. Fındıklı (Sarayın İncisi), fıstıklı (Sarayın Gözdesi), bütün fıstıklı (Sarayın Sultanı) ve künefe (Sarayın Kıymetlisi) çeşitleri ile hizmet veren Osmanlı Saray Kadayıfı, sosyal medyada da büyük beğeni ve paylaşım kazanıyor. 75 bin takipçi sayısı ile Instagram'da osmanlisaraykadayifi profilinde, mekanla ilgili beğeniler dikkat çekiyor. Sayfanın takipçi sayısı her geçen gün artıyor.
MALZEMELER DOĞAL VE ORGANİK
Osmanlı Saray Kadayıfı'nın ortağı ve kadayıf ustası Gürhan Kasap, hazırladıkları kadayıflarda hiçbir şekilde glikoz kullanmadıklarının altını çiziyor. Her ürünün doğal ve organik olarak kendi yöresinden getirtilerek hazırlanan tatlılarda, tereyağ dışında hiçbir yağ kullanılmıyor. Fındık Giresun'dan, fıstık da Gaziantep'ten geliyor. Sadece su, şeker, kadayıf, tereyağ ve fıstıktan oluşan kadayıf tatlısını yediğiniz andan itibaren midenizde şişkinlik ve ağırlık oluşmuyor. Bir tepsi kadayıfın hazırlanmasından tezgaha çıkana kadar ki süre 2.5 saati buluyor. Fırında değil, ocak üzerinde çevrile çevrile pişirilen tatlı, ertesi güne asla bırakılmıyor. Günün sonunda eğer tepsi duruyorsa; çalışanlar, eş-dost ve komşuya ikram ediliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Mutfak Bahane final gününe sevilen sanatçı Gülşah Buzlu damga vurdu
- 2 Yıldız Tilbe kaza yaptı! Polis aracına çarpan Yıldız Tilbe ceza yedi
- 3 Yumoş’tan Bambaşka Bi’ Ferahlık Deneyimi
- 4 'Bu evlilik yürümez' Umut Evirgen ve Alina Boz çifti 'Boşanıyorlar' iddialarına isyan etti!
- 5 SON DAKİKA! Acun Ilıcalı'nın acı günü! Acun Ilıcalı'nın amcası Gürbüz Ilıcalı hayatını kaybetti
- 6 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün... Herkes oyuncu olacak derken!
- 7 Kızılcık Şerbeti’nin Giray'ı meğer usta oyuncunun oğluymuş... 44 yaşındaki Kaan Taşaner annesiyle aynı dizideymiş!
- 8 Yalı Çapkını'nın Seyran'ı Afra Saraçoğlu’nun annesi hayran bıraktı! Güzelliğiyle kızına taş çıkardı!
- 9 Aşk mı yaşıyorlar? Berrak Tüzünataç, Şevval Şahin’in eski sevgilisi Murat Kazancıoğlu ile yakalandı!
- 10 Şarkıcı Emre Altuğ 55 yaşında yeniden damat olmuştu... Partneri Gözde Kansu'dan dikkat çeken çıkış: Karı-koca olarak çok yakıştık!