Cuma 06.02.2016

Kadayıfın en makbulü saray geleneklerine göre hazırlanır

Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi kadayıf; İstanbul'da dört şubede hizmet veren Osmanlı Saray Kadayıfı'nda, geleneklere sadık kalınarak hazırlanıp sunuluyor

Osmanlı saray mutfağı, kökeni Selçuklular'a kadar uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Saray kadayıfı da bu mutfağın tatlı listesinde üst sıralarda yer alıyor. Bundan iki yıl önce kurulan Osmanlı Saray Kadayıfı tatlıcısı da, tarihi Selçuklular dönemine kadar uzanan saray kadayıfını deneyimleme şansını sunuyor.
SÜTLE SERVİS EDİLİYOR

2014'te ilk olarak Eyüp Alibeyköy'de açılan Osmanlı Saray Kadayıfı, bugün dört şube ile hizmet veriyor. Eyüp-Alibeyköy'ün yanı sıra Fatih-Şehremini, Bahçelievler- Çalışlar ve Üsküdar-Kısıklı şubelerinde Osmanlı yemek kültürü ve saray geleneklerine sadık kalınarak hazırlanan kadayıf, müşterilere sunuluyor. Gürhan Kasap, Eser Turan ve Faruk Albayrak'ın ortağı olduğu Osmanlı Saray Kadayıfı, damak tadına düşkün birçok tatlı severe sadece kadayıf tatlısı sunarak bir nevi özelini ve farkını da göstermiş oluyor. 'En iyi müfettiş müşterimizdir' felsefesini benimseyen Osmanlı Saray Kadayıfı, tatlısı ile olduğu kadar dükkan konsepti, sunumu ve mimarisi ile de dikkat çekiyor. Kadayıf tatlısı; bakır tabak, bardak ve peçetelik ile servis ediliyor. Tatlının yanında süt ikram ediliyor. Böylelikle her parçadan sonra damağınız süt ile yenilenmiş oluyor ve her çatalda o eşsiz tat sizi bir kez daha keyiflendiriyor. Fındıklı (Sarayın İncisi), fıstıklı (Sarayın Gözdesi), bütün fıstıklı (Sarayın Sultanı) ve künefe (Sarayın Kıymetlisi) çeşitleri ile hizmet veren Osmanlı Saray Kadayıfı, sosyal medyada da büyük beğeni ve paylaşım kazanıyor. 75 bin takipçi sayısı ile Instagram'da osmanlisaraykadayifi profilinde, mekanla ilgili beğeniler dikkat çekiyor. Sayfanın takipçi sayısı her geçen gün artıyor.

MALZEMELER DOĞAL VE ORGANİK
Osmanlı Saray Kadayıfı'nın ortağı ve kadayıf ustası Gürhan Kasap, hazırladıkları kadayıflarda hiçbir şekilde glikoz kullanmadıklarının altını çiziyor. Her ürünün doğal ve organik olarak kendi yöresinden getirtilerek hazırlanan tatlılarda, tereyağ dışında hiçbir yağ kullanılmıyor. Fındık Giresun'dan, fıstık da Gaziantep'ten geliyor. Sadece su, şeker, kadayıf, tereyağ ve fıstıktan oluşan kadayıf tatlısını yediğiniz andan itibaren midenizde şişkinlik ve ağırlık oluşmuyor. Bir tepsi kadayıfın hazırlanmasından tezgaha çıkana kadar ki süre 2.5 saati buluyor. Fırında değil, ocak üzerinde çevrile çevrile pişirilen tatlı, ertesi güne asla bırakılmıyor. Günün sonunda eğer tepsi duruyorsa; çalışanlar, eş-dost ve komşuya ikram ediliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.