Kadayıftan beklenilenin ötesi
En çok Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Kadayıf sözcüğü Arapça'dan gelen kadife sözcüğünün çoğuludur. Ben bugün sizlere, alternatif bir lezzet olan kadayıflı kek ve içinde kadayıf sürprizi bulunan bir şekerpare tarifi veriyorum. Umarım beğenirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
Çiğ kadayıfı, daha kolay döşenmesi ve tereyağını alması için ince ince didiklemek biraz daha ufaltmak lazım. Kadayıfı önceden fırınlayıp bir gün sonra da şerbetleyebilirsiniz. O zaman kadayıf soğuk olacağı için şerbeti sıcak sıcak dökmeniz gerekiyor.
KADAYIFLI KEK TATLISI
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: İlk olarak kadayıfı bir yemek kaşığı şekerle kavurup soğutuyoruz. Tepsinin dibini yağlayıp biraz kadayıf serpiştiriyoruz. Kek harcı için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sırasıyla yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak cevizi ve kadayıfın yarısını da ekleyerek kek harcını tepsiye yayıyoruz. Kalan kadayıfı da en üste serpiştirip orta derecede önceden ısıltılmış fırına veriyoruz. Keki fırından çıkarıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Biraz bekleyip ilk sıcaklığı çıkan şerbeti, soğuyan kekin üzerine döküyoruz.
KADAYIFLI ŞEKERPARE
ŞERBETİ İÇİN:
İÇ HARCI İÇİN:
HAMURU İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Tatlımızın ilk önce şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye şekeri ve suyu alıyoruz. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip bir beş dakika daha kaynatarak soğutuyoruz. İç harcımız için tereyağını eritiyoruz. Üzerine kadayıfı ekliyoruz. Orta ateşte, sürekli karıştırarak rengi dönünceye kadar kavuruyoruz. Rengi dönünce içine fındığı da ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Ocaktan alıp soğutuyoruz. Şekerpare hamurumuz için bir kaba pudra şekerini, tereyağını, sıvı yağı, sütü, sirkeyi, yumurtayı ve bir tutam tuzu koyarak biraz karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında, elimize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz. Tam ortasına bir tatlı kaşığı kadayıflı harçtan koyarak hamuru üstte toplayarak yuvarlıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Tuba Büyüküstün'ün kızlarının babası da çok ünlü!
- 2 Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in 3 yaşındaki oğlu bakıcısı tarafından darp edildi! Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen soluğu adliyede aldı!
- 3 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 4 Sosyetik güzel Sima Tarkan ile Mark Başoğlu dillere destan bir törenle nişanlanmıştı! Düğün, nişanı gölgede bırakacak
- 5 Nihal Candan sağlığına kavuştu mu? Nihal Candan Nişantaşı’nda böyle görüntülenince tartışma çıktı!
- 6 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam yıldızı Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 7 Tarihi Atlı Köşk 62 milyon liraya satılık! Yasak aşktan dünyaya gelen Sevilay Sabancı Çınar miras davasını kazanmıştı ama…
- 8 Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit sizin de hemşehriniz olabilir! Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden Burak Özçivit bakın nereli!
- 9 Bahar’ın Seren’i Nil Sude Albayrak sosyal medyaya damga vurdu! İşte Nil Sude Albayrak’ın güzelliğinin kaynağı olan annesi!
- 10 Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’ten sette aşk pozu!