Giriş Tarihi: 8.03.2021

Kadınlar Günü’nde erkekler mutfağa

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Kadınlar Günü'ne özel beyleri mutfağa alıyoruz. Sizler için öyle pratik ve lezzetli bir menü hazırladım ki, kolaylıkla yapabilirsiniz.
MENEMENLİK MALZEME
Neredeyse yağsız pişen bu levrek, diyet yapan insanlar için de birebir. Bazen dondurulmuş bezelye ve rendelenmiş havuç da ilave ediyorum ama bence en güzeli menemenlik malzeme ile yapılanı. Kağıtta levreğin olmazsa olmaz malzemesi; limon ve defne yaprağı. Kağıdın içinde hiç hava almadan pişen balığın kokusunu tamamen değiştiren harika bir bileşim limon ve defne yaprağı kokusu. Bugünlük benden bu kadar, bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
TAHİN PEKMEZLİ DONDURMA
MALZEMELER
4 top kaymaklı dondurma
100 gr. tahin helvası
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
YAPILIŞI: Dondurmayı kaplara paylaştırıyoruz. Üzerilerine tahin ve pekmez döküyoruz, rendelenmiş tahin helvası koyuyoruz. Bütün bunlar için sadece iki dakika yeterli oluyor.
KAĞITTA LEVREK
MALZEMELER
1 orta boy levrek
Yarım domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük soğan
2 dilim limon
1 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Yağlı kağıdı levreğimizi kaplayacak boyutta kesiyoruz. Soğanı mümkün olduğunca minik doğruyoruz. Domatesin kabuğunu soyup minik minik doğruyoruz. Biberi de doğruyoruz. Kağıda önce domates, biber ve soğanın bir kısmını koyuyoruz. Üzerine levreği koyuyoruz. Levreğin arasına soğanları sıkıştırıyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz. Üstüne çok az zeytinyağı gezdiriyoruz. Limon dilimleri ve defne yaprağını ekleyip yağlı kağıdı hiç hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırına atıp 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz.
SARIMSAKLI BEBEK PATATESLER
MALZEMELER
500 gr. bebek patates
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Bebek patateslerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlıyoruz. Hafif diri kalacak şekilde sudan alıyoruz. Teflon tavada tereyağını eritiyoruz, sarımsakları rendeleyip yağda çeviriyoruz. Haşlanmış patatesleri ilave edip hepsini soteliyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve doğranmış maydanoz ilave ediyoruz. Fırından çıkmış balığın yanında servis ediyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.