Karadutlu lezzetler
KARADUTLU CHEESECAKE
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Bisküvileri un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş kalıba döküp üzerine bastırıp donduruyoruz. Lor peyniri, labne, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, limon suyu, nişasta ve kremayı çırpıyoruz. Birer birer yumurtaları ekleyip çırpıyoruz. Harcı, dondurucudan çıkardığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz. Isıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Pişince fırını kapatıp içinde iki saat bekletiyoruz. Karadutları, pudra şekeri ve limon suyu ile birlikte blender'dan geçirip pişiriyoruz. Yarım çay bardağı soğuk suda eritilmiş nişastayı kaynayan karadutların içine döküp karıştırıyoruz. Sos ılıyınca kalıptan çıkan cheesecake'in üzerine döküyoruz.
KARADUTLU KURABİYE
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: 2 su bardağı unu rengi kahverengiye dönene kadar kısık ateşte kavurup soğumaya bırakıyoruz. Tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp kremsi olana kadar karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri ve 2 su bardağı kavrulmuş unu da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamını ayarlamak için normal beyaz undan azar azar ekliyoruz. Toparlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Kurabiyelerin ortasına parmağımızla hafifçe bastırıp çukur açıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Ortasına da karadut reçelinden ekleyip servis yapıyoruz.
KARADUT SOSLU MAGNOLIA
MALZEMELER
KARADUT SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Muhallebi için önce tenceremize şeker, un, nişasta alınır. Çırpma teli ile karıştırırken üzerine süt ilave edilir. Ateş üzerine alınıp muhallebi kıvamı alana kadar orta ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamı alınca ateş kısılır, 3-4 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınıp üzerine tereyağı, labne ve vanilya eklenip mikserle üç dakika çırpılır. Muhallebi, servis edilecek kaplara paylaştırılır. Karadut sosu için; karadutlar yıkanır, sapları temizlenir, rondodan geçirilir. Ezilen karadutlara, iki bardak karadut suyu elde edecek kadar su ilave edilir. Karadut suyu bir tencereye alınır. İçine toz şeker, nişasta, limon suyu ve limon kabukları ilave edilir. Ateşe alınarak sürekli karıştırılır. Sos, göz göz olunca ateşten alınır. Muhallebileri kaselere paylaştırıp üzerlerine bisküvi kırıntılarını serpiyoruz. Karadut sosunu ise en üste koyup servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...