Cuma 16.03.2013

Karnabaharlı tas kebabı

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tarçın
1/2 adet karnabahar
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
Tuz, karabiber, kimyon
1 adet közlenmiş patlıcan
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine; tereyağı, tarçın, salça ve 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı buharda pişirin. Közlenmiş patlıcan ve kırmızıbiberle karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Etlerle beraber servis yapın.

***
Kahveli kurabiye
MALZEMELER
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı filtre kahve
Bir çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş kahveyi yağla karıştırın, kakaoyu ilave edin. Tahin, ceviz, pudra şekeri ve unu da ekledikten sonra tüm malzemeyi elle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.