Son Güncelleme: Pazartesi 29.07.2013
Kayseri Mantısı
İçi için:
Sosu için:
Üzeri için:
Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın. Unlu bir zeminde açın. Açtığınız hamurları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. Kıymayı incecik kıydığınız soğan ve tuzla karıştırıp kestiğiniz hamurların içlerine yerleştirin. Köşelerini bohça gibi ortaya toplayarak kapatın. Tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için, küçük doğranmış domates ve biberleri zeytinyağında sote edin. Daha sonra tereyağını ilave edin. Eriyince biber salçası, et suyu pulbiber ve reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Süzerek servis tabaklarına alın. Sarmısaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Akasya Durağı'nın çıtı pıtı güzeliydi son haliyle mest etti! İşte Akasya Durağı'nın Dilek'i Pelin Sönmez'in muhteşem değişimi...
- 2 Nihat Doğan ve eşi Arzu Doğan boşanıyor! İranlı hayranı eşiyle mutluluğu kısa sürdü...
- 3 Bahar'ın Rengin de estetik mucizesi çıktı! Oyuncu Ecem Özkaya'yı doğal güzel sananlar hüsrana uğradı!
- 4 Tamer Levent’in oyuncu oğlu bakın kim çıktı! Meğer Ferhunde Hanımlar’ın yıldızıymış...Gözlerini babasından almış!
- 5 Minik Cadı filminin çocuk yıldızıydı! Şimdi 54 yaşında! Ünlü oyuncuyu tanıyabildiniz mi?
- 6 İrem Derici ile Gökhan Fırat ayrıldı... Aşk bitti dövme kaldı
- 7 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in Bursa yolculuğu!
- 8 Duygu Nebioğlu'nun Metin Akpınar'a öfkesi dinmiyor! 'Sesimizi duymadınız'
- 9 Kızını kucağına almak için gün sayıyor! Karnı burnunda Yıldız Çağrı Atiksoy ile Berk Oktay’dan mutluluk pozları!
- 10 "Dudağımla pipet bile tutamıyorum" demişti! Şarkıcı Lara tam bir estetik harikası oldu! Son hali 'Yok artık' dedirtti