Kendi soframın baştacı 3 tarif
Bugün size vereceğim bademli muhallebi tarifini de mutlaka saklayın. Canım Rozika'mın en meşhur tarifi olan bademli muhallebiyi ben bu defa balkabağı püresi ile denedim. Rozi'nin bademli muhallebisinin üzerinde çikolata mus var. 7'den 70'e hepimiz, bu muhallebi için adeta Rozi'ye yalvarıyoruz. Tarifini kimselere vermediği gibi her bademli muhallebi sohbetinde nazlanıyor. Ben şakayla karışık tarifi aldım, şimdi sizlerle paylaşıyorum.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
BEZELYE BEĞENDİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
Kuzu pirzola için: Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları, hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu ve karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya az sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Bezelye beğendinin üzerinde servis ediyoruz.
Bezelye Beğendi için:
Kuzu Pirzola için:
PÜF NOKTASI
Kuzu pirzolaların kokusu hoşunuza gitmiyorsa, marinatıının içine üç diş rendelenmiş sarımsak ekleyebiliriniz.
LİMONLU ÇİLAV
Yapılışı: Tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Bir adet rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip bir-iki dakika karıştırıyoruz. Dört bardak soğuk suyu tencereye döküyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Safranı bu aşamada ekleyebiliriz. Jasmin pirincini bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencerede kaynamakta olan suyun üzerine pirinci ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirip demlenince servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Servis ederken üzerine limon dilimleri ve Hindistan cevizi rendesi ilave edebilirsiniz. Ayrıca bir pilav türü olan çilav yapmak için pirincinizin jasmin (yasemin) pirinci olmasına özellikle dikkat edin. Pişmeden önce pirincinizi yıkarken ve pişirirken suyunun soğuk olmasına özen gösterin. Çilav, İran yemeği olarak kültürümüze girmiştir. Elle yemek yenen kültürlerde lapalaşması için ıslatılarak bir gün bekletilir. Bizde ise diri kalması amacı ile doğrudan uygulanır.
BALKABAKLI BADEMLİ MUHALLEBİ
Balkabağı püresi için:
Yapılışı: Öncelikle un, şeker ve sütü topak topak olmasın diye mikserden geçirip ocağa alıyoruz. Kaynama noktasına gelince margarin ekliyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Soğuyana kadar mikser ile çırpıyoruz. İç bademin kabuklarını ayıklıyoruz. Dişe gelir bir şekilde rondoda çekip muhallebiye ekliyoruz. Balkabağı püresi için balkağını, portakal suyunu ve toz şekeri pişiriyoruz. Blenderda çekiyoruz. Bademli muhallebileri servis kaselerine döküp bir saat buzdolabında soğuttuktan sonra balkabağı püresini ekliyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Hayat Bilgisi'nin Barbie'si İpek Erdem, yurt dışından Türkiye’ye dönüşünü anlattı: Dünyanın en değerli yeri Türkiye!
- 2 Tek bir şarkıyla hafızalara kazınmıştı! 48 yaşındaki Zeynep Türkeş şimdi bambaşka bir hayat yaşıyor!
- 3 Sıla Türkoğlu'nun estetiksiz ve kilolu hali şoke etti! Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu bu fotoğrafları yakmak istiyor!
- 4 Songül Karlı’nın göz bebeği oğlu Efe Furkan mankenlere taş çıkarttı! Görenler bakın kime benzetti!
- 5 'Çağla Şıkel'in ayakları' görüntüsü sosyal medyada viral oldu! Ünlü modelden yanıt gecikmedi!
- 6 Gönülleri fethetti! Ünlü şarkıcı Berdan Mardini köyüne fabrika kurdu! Müzikten kazandığını oraya yatırıyor…
- 7 Bu tatlı kız şimdi 44 yaşında! Bahar dizinde fırtınalar estiriyor! "Bu fotoğrafımı ben de ilk defa gördüm"
- 8 Tamer Karadağlı'nın kızı Zeyno güzelliği ve yeteneğiyle büyüledi! 17 yaşındaki Zeyno Karadağlı'nın annesi güzel oyuncu...
- 9 Azeri kızı Günel’in yeni işi şaşkınlık yarattı! 38 yaşındaki Günel Zeynalova'nın değişimi ağızları açık bırakmıştı…
- 10 Yeşilçam oyuncusunun son hali üzdü! Hababam Sınıfı'nın Kıvırcık Ömer'i şimdi tahta sandalye satıyor!