Son Güncelleme: Perşembe 29.11.2018
Kestane kebap yemesi sevap
Sırf bu sebepten bayılıyorum kış aylarına; evcimen ruhum besleniyor. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kestane kebap, yemesi sevap tarifler var.
Kestane, eski zamanlardan beri insanların beslenmesinde önemli rol oynamış.
Alp yöresindeki insanların dört-altı aylarını kestane yiyerek geçirdikleri rivayetler arasında. Hatta fazlaca olan bu tüketimden dolayı kestanenin meyvesine fakirin ekmeği, kestane ağacına ise ekmek ağacı ismini takmışlar.
Hoş, günümüzde odun veya kömür sobasını bulmak, altın madeni bulmak kadar zor ama... Kaloriferli modern evlerimizde kestane kebap nasıl yapılabilir, hemen özetliyorum:
Süt kestaneleri yıkayıp kuruluyoruz. Üst tarafından birer çizik atıyoruz. Sadece üst ızgarası yanan bir fırında ya da bir teflon tavada pişiriyoruz.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
YAPILIŞI: Merengi hazırlamak için; yumurta akı ve toz şekeri kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Kar haline gelen karışımı sıkma torbasına koyuyoruz. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine toplar halinde, birbirlerine çok yakın olmayacak şekilde sıkıyoruz. Önceden 110 derece ısıttığımız fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Kestaneli krema için; haşlanan kestaneleri püre haline getiriyoruz. Erittiğimiz çikolata ve tereyağının içine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı, soğumuş merengin üzerine sıkıyoruz ve üzerine bir tane daha mereng koyup kakao ile süslüyoruz.
MALZEMELER
KESTANELİ PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyuyoruz, çam fıstıklarını biraz kavuruyoruz. Doğranmış havuçları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Yıkanmış pirinci de ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Kuş üzümü ve kestane ekliyoruz, baharatları atıyoruz. Üç bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
KESTANELİ SUFLE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Erittikten sonra içine tereyağı ekleyip güzelce yediriyoruz. Daha sonra yumurtaları ve unu ekleyip hafif kabarcıklar olana kadar çırpıyoruz, beş dakika kadar soğutuyoruz. Sufle kabına önce tereyağı sürüp sonra her tarafında un gezdiriyoruz. Sufle kabını sertçe vurarak içindeki unları döküyoruz. Sonra sufleyi kaba döküp 175 derece fırında yedi-sekiz dakika pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Çağla Şıkel küçücük kulübede aç, susuz inzivaya çekildi! 'Karanlık inziva' deneyimini paylaşan Çağla Şıkel: Yaşlanmayı önlüyor...
- 2 Ateş Kuşları final bölümüyle ekrana geliyor
- 3 4 yıllık evlilik bitti! Görkem Sevindik ve basketbolcu Kübra Siyahdemir boşandı!
- 4 Serenay Sarıkaya gala tarzı için kesenin ağzını açtı! Bedeli dudak uçuklattı!
- 5 Filistin'de yaşanan zulme sessiz kalmayan oyuncu Deniz Uğur açıkladı: "Projelerim engelleniyor"
- 6 Bakan dönüp bir daha baktı! Petek Dinçöz'ün annesi Esra Süay yüz gerdirme ameliyatı olmuştu! Esra Süay Toğuş'un son hali gündem oldu!
- 7 60 yaşındaki Yeşilçam yıldızı Yaprak Özdemiroğlu yıllar sonra ortaya çıktı! Görenin nutku tutuldu! 'O hala Şekerpare'
- 8 Seda Sayan oğluna "Bu kızı sakın kaçırma" demişti... Sosyetik güzel Sima Tarkan gelin oluyor! Kız tarafı kesenin ağzını açtı...
- 9 Boğaz'a sahip çıkacak belediye yok mu? Yeni moda tekerlekli yalı karavanlar...
- 10 Cüretkar pozların kadını Serpil Çakmaklı adeta filmlerini yeniden canlandırıyor! İşte 61'lik güzel Serpil Çakmaklı...