Kimse Bilmez’e özel menü
GÜNAYDIN'dan çalışma arkadaşımız Ömer Karahan'ın yardımlarıyla dizinin üç yıldızına ulaşıp hangi yemekleri sevmediklerini öğrendim. Ve bu yemekleri onlara sevdirmek üzere lezzetli tarifler geliştirdim.
Kimse Bilmez; yıldız olma hayalleri kuran güzel Sevda ile esrarengiz bir geçmişe sahip olan Ali'nin sıra dışı aşk hikayesini anlatıyor. Bu ikilinin yolları bir şekilde kesişiyor.
Sevda, kendi kardeşini mafyadan kurtarmak isterken, Ali ise yıllardır kayıp olan kardeşini arıyor.
Ortak yönleri olan Sevda ile Ali'nin yakınlaşması ve birbirlerine aşık olmaları uzun sürmüyor.
Fakat karşılarında mafya Pilot'un yanı sıra Uygar ile birlikte uzun zamandır saklanan bir sır engel olarak duruyor.
Bakalım bu tariflerle;
Keremcem, Engin Hepileri ve Özgü Kaya'ya en sevmedikleri yemekler olan kapuska, sakatat ve bamyayı sevdirebilecek miyiz?
Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr'den ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SAKATAT SOTE
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Bütün sakatatları küp küp doğrayıp rengi değişene kadar kavuruyoruz. Piyazlık ince ince doğradığımız soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekliyoruz. 5 dakika kavuduktan sonra halka halka doğradığımı biberleri ekliyoruz. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra tuzu ve baharatları ekliyoruz. İyice kavrulduktan sonra servis ediyoruz.
Keremcem
LAHANA TURŞULU KIYMALI KAPUSKA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Turşu ile yapılan kapuska yemeği, çok farklı ve güzel bir lezzete sahip oluyor. Aslında lahananın tümünü turşudan yapabilirsiniz. Denemenizi kesinlikle öneririm. Lahanamızı doğrayıp tuzla ovuyoruz. Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyuyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymayı ilave ediyoruz. Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Lahanayı, doğranmış lahana turşusunu ve pirinci ekliyoruz. Pul biberi de koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Lahanayı tuzla ovduğumuz için ayrıca tuz koymuyoruz. Arada suyunu kontrol ediyoruz. Eğer suyu az gelirse, çok olmamak şartıyla ilave yapabilirsiniz. Pirince bakarak yemeğin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Engin Hepileri
BAMYA KIZARTMASI
MALZEMELER
BULAMAK IÇIN:
PANE IÇIN:
KIZARTMAK IÇIN:
SERVIS IÇIN:
YAPILIŞI: İstediğimiz miktarda bamyanın saplarını temizleyip yıkıyoruz. Derin bir yemek tabağına yumurtaları kırıyoruz. (Ben yarım kilo bamya için iki yumurta kullandım) Karabiber, pul biber ve tuzun yarısını yumurtaların içine, diğer yarısını ise farklı bir tabakta mısır ununa ilave ediyoruz. Yıkadığımız bamyaları önce yumurtaya, sonra mısır ununa iyice buluyoruz. Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartıyoruz. Ilınan bamyalar için yoğurt ve sarımsaklı karışım hazırlıyoruz. İsterseniz bamyaları yoğurda batırıp isterseniz de üzerlerine dökerek servis edebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Bir dönem sokakta yürüyemiyordu! Popstar'ın birincisi Abidin'in son hali gündem oldu! Bakın şimdi ne yapıyor?
- 2 Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın Instagram hesabından kafa karıştıran paylaşım! Şaşırtan 'maske' detayı...
- 3 Estetikli haliyle neredeyse annesi tanımayacak! Survivor Sabriye Şengül'ün eski halinden eser yok! Tam bir estetik harikası oldu...
- 4 80 yaşındaki Nebahat Çehre'nin zayıflık sırrı ortaya çıktı! Günde sadece 15 dakika....
- 5 Hülya Koçyiğit'ten takipçilerine uyarı!
- 6 Oğuzhan Koç ile evliliğin eşiğinden dönmüştü... Estetiği abartan Zeynep Koçak "Bu sen olamazsın" dedirtti!
- 7 Bahar'ın çilli güzeli Demet Evgar annesini paylaştı görenlerin nutlu tutuldu! "Güzel gözlerini annesinden almış"
- 8 Melisa bu defa annesi için söyledi! Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa "Bir tek annem olsun..." şarkısı ile duygulandırdı!
- 9 Mutfak Bahane haftanın finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu
- 10 Ünlü çifti tanıyabildiniz mi? '42 yıl... İlk günden bile daha mutlu!'