MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
2 çorba kaşığı çiğ krema
7 su bardağı su
Kırmızı biberi irice doğrayın. Soğan ve sarımsakları da doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup kırmızı biber, soğan ve sarımsakları üç dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve suyunu ekleyin. Kırmızı biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Biberler yumuşayınca çorbayı blender'dan geçirin ve bir taşım daha kaynatın. Servis tabaklarına boşaltınca da üzerine çiğ krema gezdirip servis yapın.
Hamur kızartması
MALZEMELER
2.5 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
1/2 limon suyu
İçi için:
2 adet elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
Rendelenmiş elma, şeker ve tarçını beş dakika pişirin. Soğuyunca üzerine cevizi ekleyin. Un, yoğurt, karbonat ve limon suyuyla yumuşak bir hamur yoğurun, beş dakika dinlendirip ikiye bölün. Hamurları düz bir zeminde açın. Birinin üzerine elmalı harcı yayın, ikinci hamuru üzerine kapatıp kalıplarla kesip kızartın.