Giriş Tarihi: 25.02.2013

Kış türlüsü

MALZEMELER
1 kg. kemikli parça et
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
4 adet patates
2 adet kabak
1 adet küçük boy kereviz
1'er adet kırmızı biber ve pırasa
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Patates, kabak ve kerevizi iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı ikişer santim eninde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Etleri ilave edip iki-üç dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri katıp beş dakika daha soteleyin. Salçaları ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş sarımsak ve dört, beş su bardağı sıcak suyu ekleyin. Harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip beş dakika daha pişirin.
Ballı kıtır
MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal
Sıvı yağ
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp 2-3 cm. uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.