Kışın en meşhur meyvesi portakal
Zengin C vitamini içeriği sebebiyle kış aylarında yakalandığımız hastalıklarda hep baş ucumuzda bulunan, büyüklerin tüm sağlık tavsiyelerinin baş kahramanı olarak rolünü kimseye kaptırmayan portakalın, meyvesinin dilim dilim yenmesinin yanısıra, kabuğunun rendelenmesi efsanevi aromalara sebep olur. İdilika'nın Mutfağı bugün hem reçeli, hem konservesi yapılan, etli dilimleri olan, doğal suyu ve keskin tatlı lezzetiyle meşhur, mis kokulu mayhoş meyve portakal ile doldu taştı.
ÇORBAYA DA PORTAKAL
Dışarıda lapa lapa kar yağarken üşüyen bünyelerimizin en büyük ihtiyacı sıcacık bir çorbadır öyle değil mi? Tavuksuyu çorba her daim iç ısıtan ve şifa dağıtan imajıyla öne çıkan bir çorba çeşididir. Bugün tavuk suyuna çorbaya yeni boyut kazandırarak kış sofralarında daha besleyici bir hal almasını sağlamak istedim ve içine portakal suyu ilave ettim. Nasıl olur diye merak edenler, neden duruyorsunuz? Hadi deneyin şifa kaynağı çorba tarifimi...
AROMATİK BİR TAT
Hep tatlı lezzetlerin içine dahil etme alışkanlığımız olsa bile portakal; somon, ördek, portakal kabuğu ile pişen papaz yahni gibi birçok tuzlu ana yemeğe de aroma vermiştir. Ben krepten yapılan böreğin iç harcını havuçtan hazırladım ama aromasında portakal var. Aromatik tatları seviyorsanız, işte tarifi...
MEYANESİ İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle tüm çorba malzemesini tencereye aktarıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Ayrı bir yerde meyane malzemesini çırpıp alıştıra alıştıra çorbaya ilave ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Arzu ederseniz 150 ml. çiğ krema ilave edebilirsiniz
Portakallı havuçlu avcı böreği
KREP İÇİN:
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Krep malzemesini çırpıp yağladığınız krep tavasına birer kepçe dökün. Arkalı önlü pişirin. İç malzemesi için sarımsak, rendelenmiş soğan ve rendelenmiş havucu, portakal suyuyla pişirip soğutun. Portakal kabuğu rendesi ilave edin. Kreplerin içine pişmiş havucu ve peynirleri koyup rulo halinde sarın. Krep rulolarını çırpılmış yumurtaya sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağda kızartın ve ortadan ikiye keserek ara sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Bir kere bu tatlıyı deneyin; bir daha kabak tatlısını portakal olmadan pişirmeyeceksiniz. Bu konuda o denli iddialıyım. Bir aile geleneği olarak bizler, balkabağı tatlısını daima portakal ile pişiriyoruz. Portakalın suyu kabağa nüfuz ediyor ve servis ederken en üste eklenen portakal reçeli dilimleri, kapış kapış bitiriliyor.
YAPILIŞI: Balkabakları üzerine portakal dilimleri dizilir. Toz şeker ve bir su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kaymak ve Antep fıstığı ile servis edilir.
PÜF NOKTASI
İsterseniz pişen balkabaklarını yağlı kağıt üstüne alıp fırında çıtırdatabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 "Kıvanç'tan daha sarışınım" deyip yeni imajını paylaştı! Özge Özpirinçci farkında olmadan dostu Kıvanç Tatlıtuğ'u dillere düşürdü!
- 2 63 yaşında 4. kez damat oldu! Burak Sergen ile Gizem Şağban dünyaevine girdi! Ölüm döşeğindeyken ihanete uğramıştı...
- 3 Beren Saat'in eşi Kenan Doğulu'nun doğum günü partisine polis baskını! Gecece Aşk-ı Memnu oyuncuları Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem de vardı...
- 4 Victoria's Secret meleği Barbara Palvin'e ihanet şoku! Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i 17 yaşındaki bir içerik üreticisiyle aldattı
- 5 Ceyda Düvenci ile iki yıl evli kalmıştı.. 90'ların yakışıklı jönü Kaan Girgin'e yıllar acımadı! Kaan Girgin bakın şimdi ne yapıyor...
- 6 Ünlü türkücü Seher Dilovan Türkiye'yi terk etmişti... Şimdi İsviçre'de köy hayatı yaşıyor
- 7 Dilan Çiçek Deniz yeni aşkıyla ilk kez görüntülendi! Sevgilisi bakın kim çıktı
- 8 Para basıyorlar! 'Kendi servetini yapan kadınlar' listesi açıklandı!
- 9 Kardeşlerim 131. bölümde neler yaşanacak? Ataman Koleji’nde mezuniyet heyecanı...
- 10 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si 47 yaşındaki Sibel Taşçıoğlu'nun 7 yıllık kocası bakın kim çıktı! Meğer Erkan Kolçak Köstendil'le...