İnce kıyılmış karalahanaları tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra pirinci de koyup kavurmaya devam edin. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış biber ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları koyun. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirin.
MALZEMELER
1 demet karalahana
100 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
Tuz
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su
Tahinli ekmek
Ekmekleri tepsiye dizin. Tahin, şeker ve suyu bir kapta karışırın ve ekmeklerin üzerine sürün. En üste pekmez sürün. 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ekmeklerin üzerine tekrar tahinli karışımdan sürerek servis yapın.
MALZEMELER
10 dilim köy ekmeği
1 su bardağı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Sütlü erişte
Erişteyi haşlayıp süzün. Margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine unu ilave edin ve iki dakika daha kavurun, yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü katın. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın ve ocaktan alın. Eriştenin üzerine sütlü karışımı, kaşar peynirinin yarısını, tuzu ve hardalı katıp karıştırın. Bir fırın kabına erişteli karışımı yayın. Üzerine kalan peyniri koyup fırında, kızarıp rengi değişene kadar iyice pişirin.
MALZEMELER
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz