Son Güncelleme: Cuma 03.07.2020
Kızgın kumlardan serin dondurmaya
MALZEMELER
YAPILIŞI: Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıyoruz. Süt, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup vanilya çubuğunu içine atıyoruz. Karışımı karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp içinden vanilya çubuğunu çıkarıyoruz ve bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Ardından bir karıştırma kabının içinde kremayı çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra başka bir karıştırma kabının içinde yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını, şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpıyoruz. Bu karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp yumurta sarılarının benmari usulü pişmesini sağlıyoruz. Limon kabuğu rendesini içine atıyoruz. Toz şekerin yumurta sarısında tamamen erimesini sağlıyoruz. Karışımın bulunduğu cam kaseyi soğuk su dolu bir kabın içine alarak soğumasını sağlıyoruz. Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı, karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Rondodan çekilmiş kayısıyı da ilave edip kıvamını ayarlıyoruz. Bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayıp hazırladığımız dondurma karışımını içine aktarıyoruz. Streç filmle kapattıktan sonra dondurucuda 8-10 saat bekletiyoruz.
TARÇINLI BİSKÜVİLİ DONDURMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıyoruz. Süt, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup vanilya çubuğunu içine atıyoruz. Karışımı karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp içinden vanilya çubuğunu çıkarıyoruz. Ardından bir karıştırma kabının içinde kremayı çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra başka bir karıştırma kabının içinde yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını, şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpıyoruz. Karışım pürüzsüz bir kıvam alınca bir kaseye aktarıp yumurta sarılarının benmari usulü pişmesini sağlıyoruz. Beş dakika bu işlemi sürdürüp toz şekerin yumurta sarısında erimesini sağlıyoruz. Cam kaseyi soğuk su dolu bir kabın içine alarak soğutuyoruz. Tenceredeki karışımın içine yumurtalı karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Bisküvileri parçalayarak ilave ediyoruz. Tüm malzemeler karıştıktan sonra çırptığımız kremanın içine yediriyoruz. Bir kek kalıbının ya da kasenin içini streç filmle kaplayıp dondurma karışımını aktarıyoruz. Üzerini düzleyip streç filmle kapattıktan sonra dondurucuda 8-10 saat bekletiyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Yargı’nın Tuğçe’si Merve Ateş o sahneyi anlattı: Rüya olmasını istedim, çok ağladım!
- 2 Serenay Sarıkaya'nın babasına bakın! Annesi Ümran Seyhan yasak aşkla manşetlerden düşmezken o gözlerden uzak
- 3 31 yaşındaki Serenay Sarıkaya bu sefer şaşırttı! İşte Serenay Sarıkaya’nın boyu…
- 4 Sibel Can'ın küçük oğlu Emir şimdilerin yakışıklı çapkını! Emir Aksüt ablası Melisa Ural'ın paylaşımına damga vurdu!
- 5 Çağla Şıkel'in eski eşi Emre Altuğ kaslı vücuduyla ağızları açık bıraktı! Şarkıcı Emre Altuğ'un yaşına kimse inanamadı!
- 6 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Meğer aynı dizideymiş...
- 7 Kardeşlerim'de Ömer Süsen’den vazgeçmiyor!
- 8 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam’ın en iddialı kadını Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 9 Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti! Birbirlerini takipten çıktılar...
- 10 Tokatçı'nın Emine'si 65 yaşında 20'lik genç kızlara taş çıkarıyor! Yeşilçam güzeli Nazan Saatçi fit hali ile "Maşallah" dedirtti!