Kıymayı, ıslatılıp sıkılmış ekmeği, tuz ve karabiberi yoğurup, köfteler hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp, kenara alın. İnce doğranmış soğan ve halka doğranmış havuçları tereyağında sote edin. Köfteleri ve elma dilimi doğranmış kerevizleri de tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, 20 dakika pişirin. Yumurta sarısına limon suyunu ekleyip çırpın, üzerine yemeğin suyundan biraz koyup ılıtın ve yavaş yavaş yemeğe ekleyin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın.
MALZEMELER
4 adet kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu Köfte için:
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
* * *
Kapalı börek
Haşlanmış patatesleri ezip, rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberle karıştırın. Yufkalardan birini serin, üzerine harcın üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Rulo yapıp, dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 adet yufka
Yarım su bardağı kaşar peyniri
* * *
Tuzlu kurabiye
Yoğurt, iki adet yumurta, un ve kabartma tozunu yoğurun. Margarini ve tuzunu koyup, cıvık bir hamur yapın. Buzdolabında üç saat beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Elinizde bu parçaları incecik açın. Önceden hazırladığınız beyazpeynir ve maydanozlu harcı ortasına koyun. Rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
MALLEMELER
1.5 su bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
4 su bardağı un
3 adet yumurta
Tuz
Kabartma tozu
150 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz