Kolay Tayland sofrası
Uzakdoğu'ya özgü baharatların yaygın olarak kullanıldığı mutfakta yemekler, genel olarak çeşitli soslarla ve haşlanmış pirinç ile birlikte servis edilir. Özellikle deniz ürünleri ile hazırlanan yemekleriyle iddialı olan Tayland mutfağında deniz ürünlerinde de farklı soslar kullanılır. Ben size bugün en pratik olanlarını anlatıyorum. Bakalım beğenecek misiniz...
ACILI TAYLAND PİLAVI
YAPILIŞI: Pirinci bol suda tane tane olana kadar haşlayıp süzerek soğumaya bırakıyoruz. Dana etini ve soğanı doğrayıp sarımsağı dövüyoruz. Bir tavada zeyinyağını kızdırıyoruz, sarımsak ve soğanları yakmadan kavurup etleri ilave ediyoruz. Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğruyoruz. Kuru kırmızı biberleri sıcak suya yatırıp yumuşatıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğruyoruz. Soğumuş pirinç dahil tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç adet yumurtayı çırpıyoruz, ayrı bir tavada omlet gibi pişiriyoruz. Yumurta katılaşınca, küçük parçalara bölerek pirinçli harcın üzerine ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozu ve doğranmış taze soğanı da tencereye ekliyoruz. Soğanlar ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.
ZENCEFILLI TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz. Uzunlamasına kestiğimiz tavukları da karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Bir tavayı yağ koymadan ısıtıyoruz. Isınan tavaya tavukları diziyoruz. Tavukları arkalı önlü kızartıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.
TOM YUM ÇORBASI
MALZEMELER
GARNITÜR IÇIN:
YAPILIŞI: Karidesleri ayıklayıp boylamasına ortalarından kesiyoruz. Mantarları sudan geçirip saplarını ayırıyoruz, iyice kuruladıktan sonra ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıyoruz. İçine lemongrass ve limon yapraklarını katıp karides ve mantarları da ilave ettikten sonra beş dakika kadar pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. Kabı ateşten aldıktan sonra kavrulmuş biber ezmesi, balık sosu, limon suyu ve sivri biberleri ilave ederek tatlandırıyoruz. Kırmızı biber, limon ve kişniş yapraklari ile süslüyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...