Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün lezzetli mi lezzetli bir girişimcilik hikayesi paylaşıyorum size. Takip edenler bilir, geçtiğimiz günlerde Kayseri'de SABAH etkinliği kapsamında Kayseri'de idim. O kadar yetenekli ve girişimci kişilerle tanışım ki, resmen Kayseri'ye doyamadım. Mix AVM içerisinde öyle bir çikolatacıya gittim ki, resmen hayran oldum. O ne özgün lezzetler, o ne pop-art bir lezzet anlayışı öyle. Vallahi nefis. İbrahim Özlütürk, Hasan Ayata ve Tolga Gözüpek'in ortak kurduğu Vanilin Chocolate beni o kadar etkiledi ki, ertesi gün bir de onlara çikolata dersi almaya gittim.
H
AYAL ETMEKLE BAŞLADI
Hayatta her insanın bir hayali, bir hedefi vardır. Hayallere ulaşıldıkça, yeni hedeflere koştukça insan mutlu olabilir.
Onlar da bu anlayışta 2014 yılında hayalimiz olan waffle shop'u açarak hikayelerine başlamışlar.
Waffle yaparken içine Belçika çikolatası koydukları için tabii kısa zamanda yüzlerce kişi bu lezzetin bağımlısı olmuş. Waffle işinden çikolata işine geçiş yapmaları hiç de zor olmamış. 20 yıllık pasta şefi Metin Kılıç'a ulaşmışlar ve bu işi öğrenmişler.
DOĞALIN PEŞİNDEYİZ
Vanilin Chocolate'de üretimin
tek bir noktada olması ve
ürünlerin hiçbirinin koruyucu
madde içermemesi, aroma yerine
yüzde 100 meyve kullanılarak
üretim yapılması onlar için
başarının anahtarını olmuş.
Bugünlük benden bu kadar.
Vanilin Chocolate'a mutfaklarını ve gönüllerini bana açtıkları için çok teşekkür ediyorum.
Hepinize iyi pazarlar...
DOĞAL ÇİKOLATA
150 ml. eritilmiş kakao yağı
2.5 tepeleme yemek kaşığı ham kakao
1 yemek kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı bal
1 fiske kaya tuzu
Yapılışı: Kakao yağını mikro
dalgada eritiyoruz.
Ölçü kabına diğer
malzemeleri ilave
ediyoruz. Sürekli
karıştırarak homojen
olmasını sağlıyoruz.
Kalıplara
boşaltıyoruz ve
donması için birkaç
saat bekliyoruz.
Kalıptan çıkartıp
servis ediyoruz.
TAHİNLİ TRÜF
500 gr. krema
500 gr. tereyağı
500 gr. fil dişi çikolata
125 gr. jelatin
1 kg. tahin
Yapılışı: Kremayı kaynatıyoruz ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Fildişi çikolatayı ve jelatini ekliyoruz. Son olarak tahini ekliyoruz. Top top yapıp üzerlerini süsleyerek servis ediyoruz.