Kutsal meyve hurma
Çölde yetişen hurma, meyve olarak çok faydalı bir gıdadır. Hurmada insanın hayatını devam ettirebilmesi için gerekli her şey mevcuttur. Birçok gıdayı yiyerek ancak bir kısmını karşılayabildiğimiz yağ, protein, karbonhidrat, vitamin, mineral vs., hurmada fazlasıyla mevcuttur. Bu sebepten dolayı insan sadece hurma yiyerek hayatını devam ettirebilir.
Peygamber Efendimiz döneminde insanlar uzun zaman yiyecek bulamazlardı.
Sadece hurma yer ve su içerlerdi.
Ben de bugün sizlere şekerpare tadında hurmalı şerbetli bir tatlı, muhallebi kıvamında hurmalı sütlü tatlı ve şekersiz hurma topları yaptım.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
Şimdiden hepinize afiyet olsun.
HURMALI SÜTLÜ TATLI
YAPILIŞI: Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp rondoya koyalım. Dörtbeş yemek kaşığı süt ekleyip ikisini birlikte rondoda çekerek kıvamlı bir püre haline getirelim. Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alalım. Tatlımızı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaştığında vanilya koyup karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız hurma püresini de ekleyip karıştıralım. Bir taşım daha kaynadıktan sonra kuplara pay edelim.
HURMA LOKUMU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Önceden ıslatılarak yumuşatılmış hurmaları, çekirdeklerini çıkararak rondoda iyice çekelim. Sonra içine diğer malzemeleri ekleyip ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. İsteğe göre Hindistan cevizi veya kırık fındığa batırıp servis yapabilirsiniz.
HURMALI TATLI
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
ŞURUP İÇİN:
YAPILIŞI: İşe şerbeti hazırlamakla başlayalım. Şeker ve su kaynamaya başlayınca beş dakika daha ocakta tutalım. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Daha sonra içini hazırlayalım. Hurmaları tavla zarı formunda doğrayalım. Küçük bir tavada bir çay bardağı su ilave ederek kısık ateşte karıştırarak hurmalar suyunu çekene kadar pişirelim. En son ceviz ya da badem içini ilave edip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Hamur için; irmiği derin bir kaba koyalım. Üzerine yağ ve yoğurdu döküp beş dakika bekletelim. Sonra vanilya, karbonat ve unu ekleyip yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açalım. Ortasına hurmalı harçtan koyup kapatalım. Tepsiye dizip 180 derecede 30 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra beş dakika bekletelim. Tatlıları derin bir kaba alalım, üzerine soğuk şerbeti dökelim.
EN SON HABERLER
- 1 Bir dönem sokakta yürüyemiyordu! Popstar'ın birincisi Abidin'in son hali gündem oldu! Bakın şimdi ne yapıyor?
- 2 Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın Instagram hesabından kafa karıştıran paylaşım! Şaşırtan 'maske' detayı...
- 3 Estetikli haliyle neredeyse annesi tanımayacak! Survivor Sabriye Şengül'ün eski halinden eser yok! Tam bir estetik harikası oldu...
- 4 80 yaşındaki Nebahat Çehre'nin zayıflık sırrı ortaya çıktı! Günde sadece 15 dakika....
- 5 Hülya Koçyiğit'ten takipçilerine uyarı!
- 6 Oğuzhan Koç ile evliliğin eşiğinden dönmüştü... Estetiği abartan Zeynep Koçak "Bu sen olamazsın" dedirtti!
- 7 Bahar'ın çilli güzeli Demet Evgar annesini paylaştı görenlerin nutlu tutuldu! "Güzel gözlerini annesinden almış"
- 8 Melisa bu defa annesi için söyledi! Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa "Bir tek annem olsun..." şarkısı ile duygulandırdı!
- 9 Mutfak Bahane haftanın finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu
- 10 Ünlü çifti tanıyabildiniz mi? '42 yıl... İlk günden bile daha mutlu!'