Leziz beş çayı
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çaya misafirimiz geldiğinde hemen hızlı bir şekilde hazırlayabileceğimiz, nefis lezzette tarifler hazırladım. Umarım dener ve beğenirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
SOĞANLI EKMEK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık bir saat bekliyoruz.
Diğer yandan iki kaşık margarin ile soğan, sarımsak ve maydanozu biraz kavuruyoruz. Kabaran hamuru merdane ile açıyoruz, içini hafif yağlayarak harcımızı koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve hamurun iki katına çıkana dek kabarmasını bekliyoruz. 260 derece fırında, hamur altın sarısı renk alana dek pişiriyoruz.
KABAKLI KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtaları iyice çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu, baharatları ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, kıyılmış dereotu ile maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Harcı, yağlanmış fırın tepsisine ya da kek kalıbına döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
SEMİZOTLU ARAP KÖFTESİ
MALZEMELER
KÖFTE İÇİN:
SERVİS İÇİN:
DOMATES SOS İÇİN:
HAŞLAMAK İÇİN:
YAPILIŞI:
Bulgur ve irmiği bir su bardağı kaynar su ile ıslatıyoruz ve yumuşaması için 15-20 dakika bekliyoruz. Yumuşayan hamura yarım bardak un, tuz, toz kırmızı biber ve biber salçası ekleyip hamuru özleşene kadar yoğuruyoruz. Gerekirse yoğururken yarım bardak su ilavesi yapabiliriz. Harçtan minik parçalar alıp avucumuzun içinde yuvarlıyoruz ve parmağımızla ortasına bastırıyoruz. Yaklaşık 1.5 litre suyu kaynatıp tuz ekliyoruz. Köfteleri sıcak suya atıp haşlıyoruz. Suyun üzerine çıkan köfteleri üç-dört dakika kaynattıktan sonra kevgir ile tabağa alıyoruz.
Sosu için; tereyağında sarımsak rendesini kavuruyoruz, salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve nane ile tatlandırıyoruz. Gerekirse haşlama suyundan bir çay bardağı kadar su ilave edip birkaç taşım kaynatıyoruz. Haşlanan köfteleri sos ile buluşturup birkaç dakika kaynatıyoruz.
Diğer yandan sarımsağı eziyoruz, üç-dört yemek kaşığı süzme yoğurda biraz tuz ilave edip karıştırıyoruz. Semizotunu yıkayıp servis tabağına alıyoruz. Sarımsaklı yoğurdu semizotu ile karıştırıyoruz. Son olarak semizotu yatağının üzerine domates soslu sarımsaklı köfteyi ekleyerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Bahar'ın Timur'u ters köşe yaptı! Bahar'ın Timur'u Mehmet Yılmaz Ak 'Yok artık' dedirtti!
- 2 Serenay Sarıkaya'nın eski sevgilileriyle pişti olduğu gecede kimler geldi kimler geçti...
- 3 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 4 33 yaşındaki Melisa Aslı Pamuk sosyal medyada ilgi odağı oldu! Annesi güzelliğiyle kızını solladı! “Abla kardeş gibi”
- 5 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 6 Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i Doğukan Güngör yeni aşkıyla yakalandı! Sevgilisi bakın kim çıktı
- 7 Bahar dizisinin yıldızı Demet Evgar'ın hiç bilinmeyen çocukluk fotoğrafı ortaya çıktı! "Elimdeki bebeğimi Mavi de çok seviyor"
- 8 7 yıllık evlilik sessiz sedasız bitmişti… Selen Soyder yeni aşkını ilan etti!
- 9 Neşeli Günler'in Tuncay'ı şimdi tanınmaz halde! Güzel gözleriyle hafızalara kazınmıştı! Necati Aslan'ın son hali...
- 10 15 yıl çocuk özlemi çekmişlerdi! Eda Özülkü ile Metin Özülkü'nün ikizleri kocaman oldu! “Biri annesine benziyor diğeri babasına”