Cumartesi 28.04.2019
Son Güncelleme: Pazar 28.04.2019

Maraş’tan çıktı yola

Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan genç ve ödüllü şef Ömür Akkor'un hazırladığı 'Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi' kitabı, Anadolu'nun bin yıllık yemek geleneğine ışık tutuyor. Akkor'un 18 yıllık çalışmasının meyvesi olan kitabın üçüncüsü yayınlanacak. Kitapta anlatılan lezzetler için hafta başı Kahramanmaraş'taydık. Yakında okuyucu ile buluşacak kitapta dondurma dendiğinde ilk akla gelen yer olan Yaşar Pastanesi'ni de, Melek Gümüşer'in (kitapta Melek Anne olarak anlatılıyor) bağ evini de gidip gördük. Mutfak kültürünün genişliği bir yana, Kahramanmaraş birçok kültürel değere de evsahipliği yapıyor. Dulkadiroğlu Tematik Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi, Üdürgücü Konağı ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edenler, Kahramanmaraş'la ilgili çok çeşitli bilgilere sahip olabiliyor. Tarihi Kapalı Çarşı'da yürüyüş yaparak bakırcılar ve demircileri iş üstünde görmek de mümkün.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.