Mayhoş meyve muşmula
MEYVE OLARAK MI TÜKETİLİR?
Muşmula meyvesi ilk koparıldığında buruk bir tada sahiptir. Bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve lezzetlenir. Bu şekilde meyve olarak yenebileceği gibi çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar attırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.
MUŞMULADAN REÇEL OLUR MU?
Muşmula meyvesi ülkemizde pek çok kişi tarafından bilinmediği için reçelini de daha önce duymamış olabilirsiniz. Oysaki muşmula reçeli şahane bir lezzete sahiptir. İlk tattığınızda ağzınızda buruk bir tat bırakır. Ancak sonrasında bir çatal daha almak isteyebilirsiniz.
MUŞMULALI TART
Harç için:
Üzeri için:
Yapılışı: Sirke, yumurta, margarin, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Sert bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Hamurun 1/3'ünü ayırıp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz. Harç için; muşmulaları küp küp doğrayıp tarçın ve toz şekerle birlikte pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Tart hamurunu kalıba yayıyoruz. Ortasına muşmulalı harcı yerleştiriyoruz. Tarçın serpip buzdolabından aldığımız hamuru tartın üzerine rendeliyoruz ya da üzerine sadece muşmula koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
MUŞMULA TURŞUSU
Yapılışı: Muşmulaları yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Üzerine ufak çizikler atıyoruz. Uygun bir kavanoza şeker muşmula olmak üzere kat kat diziyoruz. Ağzı kapalı olarak bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün kavanozdaki meyvelerin üzerine biraz tuz ve üzerine içme suyu dolduruyoruz. Kavanozun kapağını kapatıp bu şekilde 15- 20 gün olgunlaşmaya bırakıyoruz.
Püf noktası
Muşmula turşusunun suyunu maden suyu ile karıştırırsanız, nefis bir içecek elde edebilirsiniz.
MUŞMULA REÇELİ
Yapılışı: Olgun muşmulaları öncelikle bol suyla güzelce yıkıyoruz ve ardından çekirdeklerini dip kısmı ile beraber ayırıyoruz. Temizlenen muşmulaları ezerek püre kıvamına getirdikten sonra reçelini yapabiliriz. Derin bir reçel tenceresine toz şeker, su ve muşmulaları koyuyoruz. Suyun miktarını göz kararı belirleyebilirsiniz. Reçelimizi arada bir karıştırarak fokurdamasını bekliyoruz. Orta ateşte kaynama noktasına ulaşan muşmula reçelimizi kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Reçelimizi ocaktan almadan evvel içerisine tarçın ve limon suyunu ilave ediyoruz. Kavanoza doldurup ters çevirerek reçelimizi soğumaya bırakıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Rahatsızlığı sonrası Zerrin Özer ilk kez görüntülendi! Zerrin Özer: Nöroloji doktoruna ihtiyacım var!
- 2 Öldüğü sandığı annesine 33 yıl sonra kavuştu! Gözyaşları içinde annesiyle yüzleşti: Vebali senin boynuna!
- 3 Melisa Aslı Pamuk ve futbolcu Yusuf Yazıcı evlendi! Melisa Aslı Pamuk’un o hamlesi evliliği ifşa etti!
- 4 Pis Yedili'nin Dilkopat'ı Güneş Zavrak tam estetik harikası oldu! İşte Dilkopat Güneş Zavrak'ın son hali...
- 5 Ümit Erdim ve Seda Erdim sessiz sedasız boşandı mı? Soyadını değiştirince takipçileri ayaklandı...
- 6 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Babaları da çok ünlü bir oyuncu! Biri anneye diğeri babaya benziyor...
- 7 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 8 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 9 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 10 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...