Mayhoş meyve muşmula
Muşmula, beyaz ve pembe renklerde çiçekler açan bir ağaç ve bu ağacın buruk tatlı meyveleridir. Ülkemizde genellikle Karadeniz ve Marmara Bölgeleri'nde yetiştirilir. Muşmulanın yenilir hale gelmesi için renginin koyu kahverengi bir hal alması gerekir. Enerji verdiği, sindirim sistemine ve sinir sistemine iyi geldiği bilinir. 100 gram muşmula, ortalama 49 kaloriye eş değerdir. C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir. Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur.
Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr'den ulaşabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
YAPILIŞI: Muşmulaları yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Üzerine ufak çizikler atıyoruz. Uygun bir kavanoza şeker ve muşmula olmak üzere kat kat diziyoruz. Ağzı kapalı olarak bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün kavanozdaki meyvelerin üzerine biraz tuz ekiyoruz ve kavanozu içme suyuyla dolduruyoruz. Kavanozun kapağını kapatıp 15- 20 gün olgunlaşmaya bırakıyoruz.
MUŞMULA REÇELİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Olgun muşmulaları öncelikle bol suyla güzelce yıkıyoruz ve ardından çekirdeklerini dip kısmı ile beraber ayırıyoruz. Temizlenen muşmulaları ezerek püre kıvamına getirdikten sonra reçelini yapabiliriz. Derin bir reçel tenceresine toz şeker, su ve muşmulaları koyuyoruz. Suyun miktarını göz kararı belirleyebilirsiniz. Reçelimizi arada bir karıştırarak fokurdamasını bekliyoruz. Orta ateşte kaynama noktasına ulaşan muşmula reçelimizi kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Reçelimizi ocaktan almadan evvel içerisine tarçın ve limon suyunu ilave ediyoruz. Kavanoza doldurup ters çevirerek reçelimizi soğumaya bırakıyoruz.
MUŞMULALI TART
MALZEMELER
HARÇ IÇIN:
ÜZERI IÇIN:
YAPILIŞI: Sirke, yumurta, margarin, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Sert bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Hamurun üçüe birini ayırıp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz. Harç için; muşmulaları küp küp doğrayıp tarçın ve toz şekerle birlikte pişiriyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Tart hamurunu kalıba yayıyoruz. Ortasına muşmulalı harcı yerleştiriyoruz. Tarçın serpip buzdolabından aldığımız hamuru tartın üzerine rendeliyoruz ya da üzerine sadece muşmula koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'in torbacıyla telefon konuşmaları ortaya çıktı! “İlk kez uyuşturucu deneyecektim” demişti...‘Bugünlük eski fiyattan yap’
- 2 Cem Yılmaz’a alkol yasağı!
- 3 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var
- 4 "Dudağımla pipet bile tutamıyorum" demişti! Şarkıcı Lara tam bir estetik harikası oldu! Son hali 'Yok artık' dedirtti
- 5 Türk Sineması'nın sert bakışlı delikanlısıydı! Oğlu meğer Kuruluş Osman'ın yıldızıymış...
- 6 21 yıl önceki görüntülerini izleyen Hadise gözyaşlarını tutamadı...'Yarıştığım kanalda şimdi jürilik yapıyorum'
- 7 Gastronominin kalbi Turkuvaz’da atacak
- 8 Stadyum konserinin biletleri tükeniyor
- 9 ‘5 milyon da teklif etseler lüks mekanda konser vermem’
- 10 82 yaşındaki Şener Şen’in meğer kız kardeşi de ünlüymüş! Şener Şen'in kız kardeşine bir çok diziden aşinayız...