Perşembe 02.06.2017
Son Güncelleme: Cuma 02.06.2017

Mide sağlığınızı korumak için orucunuzu bal ile açın

Ramazan'da uzun süren açlık ve susuzluktan mideyi korumak için ham balı sofralardan eksik etmemek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Burun Güler, oruç tutanların mide sağlıkları için oruçlarını bir tatlı kaşığı balla açmaları gerektiğini söyledi ve "Ramazan'da uzun süreli açlık, mide şikayetlerinin artmasına yol açıyor. Bu şikayetlere doğal çözüm olarak işlenmemiş ham balı alternatif olarak önerebiliriz. Balın; antibakteriyel, antioksidan, prebiyotik etkilerinin yara iyileşmesini hızlandırdığı biliniyor" diye konuştu. Uzun süreli açlığın midedeki asidi artırdığını söyleyen Güler, "Boş mideye alınan ham bal, mide asidini nötralize ederek bizi rahatlatacaktır. Ayrıca hızla kana karıştığı için tokluk uyarısı da beyne daha hızla iletilecektir. Ayrıca orucumuzu açarken bir bardak ılık suya katacağımız bir tatlı kaşığı bal, bağırsaklarımızın daha iyi çalışmasını sağlar" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.