Minik matruşka: Brüksel lahanası
ÇITIR BRÜKSEL LAHANASI
Çıtır çıtır sebzeler son zamanlarda favori atıştırmalıklarım. Balkabağından pancara, karalahanaya kadar birçok sebzeyi fırınlayarak çıtır çıtır cips halinde, yanında lezzetli bir yoğurtlu dip sos ile tüketmek müthiş keyif veriyor bana. Brüksel lahanasını çıtırdatmayı denerken aklıma türlü fikirler geldi. Bilenler bilir, karnıbaharları kızarttığımız sodalı bir tür karışım vardır. Formülü çok basittir sonuç ise muazzamdır. Yumurta, un ve soda. Her neyse acaba dedim Brüksel lahanalarını böyle mi kızartsam... Sonra aklıma güzel bir pane harcı yapıp önce yumurtaya, sonra pane harcına bulayıp bol kızgın yağda Brüksel lahanalarına adeta patates kroket muamelesi mi yapsam gibi bir fikir geldi. En sonunda fırınlamaya karar verdim. Bence nefis oldu. Daima mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...
BRÜKSEL LAHANASI MÜCVERİ
YAPILIŞI: Brüksel lahanalarını ve taze soğanı ince ince doğruyoruz, rendelenmiş havuç ve rendelenmiş patatesle karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri ilave edip mücver harcı elde ediyoruz. Bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp büyükçe bir kepçe mücver harcından alıyoruz ve üzerine bastırarak tavaya yayılmasını sağlıyoruz. Arkalı önlü çevirerek pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Daha hafif bir mücver için elbette üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile fırınlayabilirsiniz, diğer yandan severseniz doğranmış maydanoz ve dereotu da çok yakışıyor.
BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ
YAPILIŞI:
Lahanaları dış kabuklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz. Zeytinyağında arpacık soğanları ve sarımsakları soteliyoruz. Küp küp patates ve küp küp havuçları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Salçayı biraz su ile ezip yemeğe ilave ediyoruz ve Brüksel lahanalarını bütün olarak atıyoruz. Tuz, karabiber ve bir su bardağı kadar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte pişiriyoruz.
ÇITIR BRÜKSEL LAHANASI
YAPILIŞI:
Brüksel lahanalarını önce buharda haşlıyoruz ve çok yumuşamadan alıyoruz. Rendelenmiş parmesan ve galeta ununu karıştırıyoruz. Brüksel lahanalarını henüz ıslakken bu karışıma buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 2 7 yıllık evlilik sessiz sedasız bitmişti… Selen Soyder yeni aşkını ilan etti!
- 3 Neşeli Günler'in Tuncay'ı şimdi tanınmaz halde! Güzel gözleriyle hafızalara kazınmıştı! Necati Aslan'ın son hali...
- 4 15 yıl çocuk özlemi çekmişlerdi! Eda Özülkü ile Metin Özülkü'nün ikizleri kocaman oldu! “Biri annesine benziyor diğeri babasına”
- 5 Baba – kız alışveriş turunda! Coşkun Sabah'ın kızı Roza Sabah ilgi odağı oldu! Güzelliğiyle dikkat çekti!
- 6 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 7 Yeşilçam’ın unutulmaz karakteri Keloğlan’ın yıldızı Rüştü Asyalı ne yapıyor? Rüştü Asyalı bakın şimdi ne halde!
- 8 “Ufak tefek dokunuşlar var” diyen Gökçe Bahadır’ın estetiksiz hali hayal kırıklığı yarattı! Gökçe de tam bir estetik harikası çıktı!
- 9 Bahar dizisinin Umay’ı Alisa Sezen Sever meğer… Alisa Sezen Sever hakkındaki bu gerçek herkesi şoke etti!
- 10 Ben Bu Cihana Sığmazam'da Cezayir seçim yapmak zorunda!