Mis gibi Ege kokusu
OTLU ÇALKAMA
YAPILIŞI: Ispanak ve cibezin yaprak kısımlarını temizleyip yıkıyoruz. Taze soğanın yeşil kısmını, ıspanak ve ısırgan yapraklarını ince ince kıyıyoruz. Kuru soğanı minik minik doğruyoruz. Üzerlerine zeytinyağı ve tuz ekleyerek tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Tepsiyi zeytinyağıyla yağlıyoruz. Otlu karışımı yayıyoruz. Bir kap içerisine un, su ve tuz ekleyip iyice çırpıyoruz. Bu bulamacı otların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
BİBERİYE TURŞUSU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Biberiyelerin saplarının sert kısımlarını kesiyoruz. Baharatlarını ekleyerek karıştırıyoruz. Cam kavanozlara dolduruyoruz. Üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ekliyoruz. Güneş görecek bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz.
PİLAVLI ENGİNAR
MALZEMELER
YAPILIŞI: İçi için; pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz. Soğanı, taze soğanı, maydanozu ve naneyi ince ince doğrayıp pirinçle karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını, karabiberi, tuzu ve yarım limonun suyunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesi ile pişiriyoruz. Bir kaseye su koyup içine yarım limonu sıkıyoruz. Enginarları limon suyu, şeker ve tuz ile pişiriyoruz. Enginarların üzerine pilavı ekleyerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in 3 yaşındaki oğlu bakıcısı tarafından darp edildi! Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen soluğu adliyede aldı!
- 2 Düğün, nişanı gölgede bırakacak
- 3 Nihal Candan sağlığına kavuştu mu?
- 4 Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’ten sette aşk pozu!
- 5 ‘Ülkemizi gençlerimiz ilerletecek’
- 6 O ses senin değil!
- 7 Esra Erol kız kardeşleriyle davete katıldı! Esra Erol ve kız kardeşlerinin benzerliği şaşırttı!
- 8 İbrahim Çelikkol ve sevgilisi Natali Yarcan evleniyor mu? İşte İbrahim Çelikkol’un dikkat çeken o açıklaması!
- 9 Hepsi bir arada
- 10 Gözler Adli Tıp’ta