Tavukları elinizle düzleştirip, iyice açın. Hafifçe tuzlayın. Üzerine kaşar peyniri ve maydanoz yaprakları koyun. Tavukları rulo yapın. Yanlarından açılmaması için kürdanla tutturun. Yağda çevirerek kızartın. Başka bir kapta yemeklik doğrnamış soğanı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ekleyin. Mısırları da ilave edip, karıştırın. Karabiber, fesleğen ve tuz serpin. Hazırladığınız sosu servis tabağına alın. Tavukları da tabağa alıp servis yapın.
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
4 dilim kaşar peyniri
10 dal maydanoz
Tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet s oğan
2 adet domates
300 gr. mısır konservesi
1 su bardağı tavuk suyu
Fesleğen
Karabiber
Tuz
Mısır gevrekli tart
Bademleri sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bademi ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba yayın. Üzerini örtüp yedi saat bekletin. Frambuazları şeker ve nişastayla karıştırıp püre yapın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı servis tabağına alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. Dolapta bekletin.
MALZEMELER
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
Havuç çorbası
Soğan, sarmısak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle baharat ve tuzu katın, beş dakika pişirin. Ateşi kısıp unu ilave edin, iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp, blenderdan geçirin. Biraz krema ve maydanozla servis yapın.
MALZEMELER
1 adet soğan
Tuz
2 diş sarmısak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Kırmızıbiber