Mısırlı sürpriz lezzetler
TARİH BOYUNCA KORUNAN LEZZET
Mısır, binlerce yıldan beri tarımı yapılan birkaç ender bitkiden biridir. Anavatanı Amerika kıtası olup buradan dünyanın her yerine yayıldığı bilinmektedir. ABD'nin New Mexico eyaletinde yapılan arkeolojik kazılarda, kayalardan oluşmuş barınaklarda ve mağaralarda bulunan mısır taneleri ve mısır koçanı parçalarının yaklaşık 5000 yıllık oldukları tespit edilmiştir. Öte yandan 1954 yılında, Meksika'nın başkenti Mexico City'de yapılan arkeolojik kazılarda ise, toprağın 50-60 metre derinliğinde, yaklaşık 7000 yıllık olduğu belirlenen mısır çiçek tozlarına rastlanmıştır. Yabani mısır bugüne kadar bulunamadığı için, mısırın orijini ve tarihine ilişkin kesin bir bilgi elde edilememiş, bu konuda çeşitli teoriler üretilmiş ve hepsi de günümüzde hâlâ tartışılmaktadır. Ancak, yapılan tüm arkeolojik kazılardan elde edilen bulgular, mısır bitkisinin 8000 ile 10000 yıllık bir geçmişi olduğunu göstermektedir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
EV YAPIMI MISIR CİPSİ
YAPILIŞI: Haşlanmış mısırı püre haline getiriyoruz. İçine tereyağı ve baharatları ilave ediyoruz. Azar azar un ekleyip hamur haline getiriyoruz. Merdane ile olabildiğince ince açıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 12 dakika pişiriyoruz.
MISIR GEVREĞİ TATLISI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tereyağını, balı ve çikolatayı aynı anda tavada eritiyoruz. Eriyince tavanın altını kapatıyoruz ve mısır gevreğini ekleyip güzelce karıştırıyoruz. İstediğimiz şekli verip servis ediyoruz. Dileyen çekilmiş fındık veya ceviz içi de ekleyebilir.
MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, üzerine kaynar sudan 1 su bardağı kadar ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Yavaş yavaş az miktarda kaynar su ilave edilip yoğurmaya başlıyoruz. Suyu az az ekleyerek kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Üzerine un serpip hamuru tepsiye alıyoruz. Üzerine hafif un serperek 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızarınca fırının derecesini düşürüp 5 dakika daha pişiriyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var
- 2 Bahar'ın Evren'i Buğra Gülsoy’un maviş oğlu annesinin kopyası! Buğra Gülsoy'un oğlu Cem'i gören hayran kaldı!
- 3 Yakışıklı oyuncu mankenler kraliçesinin oğlu çıktı! Babası da ünlü futbolcu... İşte Bahar Erdeniz'in oyuncu oğlu!
- 4 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Uyuşturucu sipariş verip polislerin yanında torbacıya çıkışmıştı...
- 5 Sanat camiasından usta sanatçı Ayten Gökçer'e hüzünlü veda! "Ah Ayten ablam üç gün önce rüyamdaydın"
- 6 Kulübede aç susuz inzivaya çekilen anları tiye almıştı! Çağla Şıkel'den Yasemin Sakallıoğlu'na jet yanıt!
- 7 Şarkıcı Zara kısa sürede 9 kilo vermişti… Şarkıcı Zara'dan 'dambıl' şov
- 8 Seda Sayan ve Çağlar Ökten’in aşk yuvası göz kamaştırdı! İşte Seda Sayan’ın 4 milyon dolarlık muhteşem villası!
- 9 Minik Cadı filminin çocuk yıldızıydı! Şimdi 54 yaşında! Ünlü oyuncuyu tanıyabildiniz mi?
- 10 Kızılcık Şerbeti'nin Apo'suydu... Ölümden dönen usta oyuncu Settar Tanrıöğen ilk kez görüntülendi! İşte Settar Tanrıöğen'in son hali...