Mizitro’nun pideleri
Hiç kimsenin hayır diyecemeyeceği, her sofrada ve her kültürde kabul edilen bir çeşit pişi hamurundan bahsetmek istiyorum bugün. İdilika'nın misafirlerinin pazar günleri ısrarla ve sadakat ile istediği pişinin yapımı aslında son derece basit. Maya kullanmaya gerek olmadan pofidik formunu alan pişilerimin formülünü bu yazımda sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
MALZEMELER
SÜSLEMEK IÇIN:
Bilen bilir, ben Giritli bir ailenin kızıyım. Biz Girit Türkleri'nin pazar sabahlarındaki en meşhur lezzeti mizirtrophitestir. Rahmetli babaannem Zeyno Hanım'ın bizlere sıklıkla yaptığı, tüm evi mis gibi kokutan şahane lorlu naneli pidecikler. Bütün ailenizin bu şahane lezzete aşık olacağını garanti edebilirim. Yapıp yedikçe İdilika' yı anacaksınız. YAPILIŞI: Ekmek hamurundan küçük parçalar kopartalım. Yağladığımız tezgahımıza elimiz ile bastırarak daire şekli verelim. İçi için; tatlı lor, toz şeke, ve taze naneyi iyice karıştıralım. Tezgah üzerinde duran daire şeklindeki hamurlara paylaştıralım. Poğaça kapatır gibi kapatıp iki ucunu birleştirelim. Kızgın sıvı yağda kızartalım. Pişen mizirtrophitesleri önce bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım, ardından bir çay süzgeci ile üzerlerine pudra şekeri serpelim.
MİZİRTROPHİTES'İN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI
PİŞİ
MALZEMELER
İÇI IÇIN:
YAPILIŞI: Süt, yoğurt, yumurta, tuz bir kasede karıştıralım. İçine un ve kabartma tozunu ilave edip yoğuralım. 10-15 dakika dinlendirmek yeterince pofidik olmaları için yeterli olacaktır. Hamuru ikiye bölüp un serdiğimiz tezgahımızda açalım. Üzerine küçük parçalar halinde peynirli iç harçtan koyup açtığımız ikinci hamuru üstüne kapatalım. Peynirli iç top top yükseltiler şeklinde belli olacaktır. Çay bardağı ile keselim. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Not: Bu pişilerin ortası hamur olmadığından, hemen pişiyorlar ve kabarıyorlar. Dolayısıyla kesinlikle yağ çekmiyorlar.
PÜF NOKTASI 1
Havalı pişiler yapmak istiyor ama yeterince kabaracağından emin değilseniz ya da fazlaca vaktiniz yoksa, o halde en şahane fikir fırından ekmek hamuru almak olacaktır.
PÜF NOKTASI 2
Şayet evinizde süt ya da yoğurttan herhangi birisi yoksa, bir şişe maden suyu ile hamuru yoğurabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Günaydın uyuşturucu baskınıyla ilgili yeni ayrıntılara ulaştı! İşte şarkıcı Kalben’i yakan görüntüler! Kalben’e yapılan baskın şantaj ihbarı çıktı!
- 2 Yeşilçam güzeli meğer yıllardır ekranlardaymış... Keloğlan'ın Fatma'sı Aşk-ı Memnu'nun sevilen oyuncusu çıktı!
- 3 “Kendine bunu niye yaptın?” Estetik tutkunu Serap Paköz’ün son hali şoke etti! Sosyal medya onu konuştu!
- 4 Bir acayip dedikodu! Serenay Sarıkaya ile Cem Yılmaz'ın aşkı yeniden alevlendi!
- 5 Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli'den bomba itiraf! “Beni hasta edenler şimdi…”
- 6 Kızılcık Şerbeti’nin Giray'ı bakın hangi usta oyuncunun oğlu çıktı! 44 yaşındaki Kaan Taşaner’in annesi de çok ünlü!
- 7 Rahatsızlığı sonrası Zerrin Özer ilk kez görüntülendi! Zerrin Özer: Nöroloji doktoruna ihtiyacım var!
- 8 Öldüğü sandığı annesine 33 yıl sonra kavuştu! Gözyaşları içinde annesiyle yüzleşti: Vebali senin boynuna!
- 9 Melisa Aslı Pamuk ve futbolcu Yusuf Yazıcı evlendi! Melisa Aslı Pamuk’un o hamlesi evliliği ifşa etti!
- 10 Pis Yedili'nin Dilkopat'ı Güneş Zavrak tam estetik harikası oldu! İşte Dilkopat Güneş Zavrak'ın son hali...