Mozaik pastadan alternatif tarif
Bisküvileri un haline getirince o trüfsü lezzet daha çok hoşuma gittiğinden ben bisküvileri paraçalamaya başladım. Erimiş tereyağı, şeker, süt ve kakao ile birleşen mozaik pasta hamurundan tırtıklamamak adeta kaçınılmazdı; ben de hem hazırlayıp, hem tırtıklarken düşündüm, 'Mozaik pasta harcından başka neler üretebilirim?' diye.
KURABİYE OLUR MU?
Mozaik pastaya piramit pasta diyenler, bisküvili pasta diyenler, ya da orijinal ismi gataeu salamını kullananlar bir yana dursun; ben bisküvilerimi kırdım, onları kakao ve tereyağı ile buluştururken bakın aklıma neler geldi?
'Mozaik pastadan kurabiye olur mu?' demeyin. Evet, kesinlikle olur; biz yaptık ve afiyetle yedik. Geçen hafta annemle mozaik pasta yaparken aklımıza gelen bu fikri hemen denemeye giriştik.
Avucumuzda yuvarladığımız minik mozaik toplarını ortalarına fındık batırarak, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizdik ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kıtır kıtır olana dek pişirdik.
Aman Allah'ım, çıkan sonuca ikimiz de inanamadık.
Sonra annemle aramızda konuştuk, mozaik pasta nasıl daha besleyici hale gelebilir diye.
'İçine koyduğumuz süt, Hindistan cevizi sütü olsa, pudra şekeri yerine de hurma şurubu ya da agave şurubu eklesek; o zaman da süper olur' dedik. Bir daha ki sefere öyle deneyeceğiz.
Bugünlük benden bu kadar.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SOSU IÇIN:
BULAMAK IÇIN:
YAPILIŞI: Öncelikle sos malzemesini pişirip soğutuyoruz. Mozaik pasta harcından avucumuzun içinde toplar yapıyoruz. Bu topları önce portakal sosuna, ardından portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi karışımına bulayıp bir servis tabağına alıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
PÜF NOKTASI
Ben portakal sosu hazırladım, ancak siz uğraşmak istemezseniz, buzdolabında bulunan herhangi bir marmeladı sulandırarak ya da taneli bir reçeli tanelerinden ayırarak suyuna mozaik toplarını bulayabilirsiniz
EN NEFİS MOZAİK PASTA
YAPILIŞI:
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri, kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Ceviz ya da fındığı kırıp içine ilave ediyoruz. Karışımı iyice yoğuruyoruz ve streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz. Buzdolabında iki-üç saat dinlendirip dilimleyerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Justin Bieber’ın gözyaşlarının nedeni belli oldu! Justin Bieber’ın eşi Hailey Bieber hamile!
- 2 Ünlü oyuncu Hazal Kaya’dan imaj değişikliği! İşte Hazal Kaya’nın son hali!
- 3 Siz Songül Karlı'yı bir de makyajsız görün! Estetikli güzel Songül Karlı'nın sıfır makyaj hali sosyal medyanın diline düştü!
- 4 Çukur'un 'Kemal'i olarak gönüllere taht kurdu! Uğur Yıldıran ve Hadise yıllar önce… Bu hali bildiğiniz gibi değil!
- 5 Yargı’nın yıldızları Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’ndan esprili paylaşım! Sosyal medyaya damga vurdular!
- 6 Aşkı Memnu'nun Adnan'ı Selçuk Yöntem'in 40 yaşındaki oyuncu kızı bakın kim çıktı! Meğer hepimiz tanıyormuşuz...
- 7 Bir döneme damga vurmuştu! Hepimiz onu Asena olarak tanıyoruz ama…
- 8 Körpecik Hülya su gibi! Seren Serengil gençlik karesini paylaştığı Hülya Avşar'a övgüler yağdırdı! "Kimseyi gormedim ben senden daha güzel"
- 9 Ünlü şarkıcı Kibariye'nin kızı Birgül’ü bakalım şimdi tanıyabilecek misiniz? “Resmen estetik mucizesi”
- 10 Kolpaçino'nun galerici Şahin'i Serkan Şengül iğne ipliğe döndü tam 65 kilo verdi! Görenler asla tanıyamadı!