Musakkaya en çok cacıki yakışır
BİZİM USUL CACIK
Bilenler bilir, ben Egeliyim. Hemen hemen tüm arkadaşlarımın benden istediği, bizim usul cacık olan cacıkinin tarifini veriyorum. Bence musakkaya en cok yakışan lezzet cacıktır. Cacıki, biraz Giritli işi aslında. Normal cacıktan farkı, yaparken salatalığın suyunu sıktığımız için kıvamı çok koyu oluyor. Ancak hem meze, hem kahvaltılık ezme, hem de cacık niyetine tercih edilen cacıkinin yerini hiçbir şey tutmuyor söz konusu musakka olunca.
Aromatik meyveli sütlü tatlılar hem hafif, hem de yapımı çok basit. Son anda aklıma bu tatlıları yapmak geldi. Aslıda tencereyi elime normal muhallebi yapmak için aldım. Bir anda aklıma içine şeftali eklemek geldi. Siz tabii ki çeşitlendirebilirsiniz. Aroması inanılmaz güzel oldu.
Bütün sofrayı hazırlamam yarım saatimi aldı; buna misafirlerim de şaşırdı. Artık arkadaşlarım ben yemek hazırlarken dakika tutuyor ve aralarında iddiaya giriyorlar. Koştur koştur 30-35 dakika içerisinde bu yemekleri hazırlıyorum. Ee çalışan hanımlarımız da eve gelir gelmez, alelacele harikalar yaratmıyor mu?
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KABAK MUSAKKA
Yapılışı: Öncelikle soğanları minicik doğrayıp soteliyoruz. Pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine haşlanmış nohut, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Diğer yandan, kabakları halka halka doğrayıp soteliyoruz, salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yuvarlak cam bir kaba önceden sıcak suda yumuşamış kurutulmuş domatesleri diziyoruz, ardından kıymalı harcı bastırarak yayıyoruz. En üste kabaklı harcı bastırarak koyuyoruz. Kalıbı ters çevirerek servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Arzu ederseniz hepsini beraber 10 dakika kadar fırınlayıp pişirebilirsiniz.
CACIKİ
Yapılışı: Salatalıkları soyuyoruz. rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Tuz serpip sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Diğer malzemeyi bir kasede iyice çırpıyoruz, salatalıkları ekleyip karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve nane ile servis ediyoruz.
ŞEFTALİLİ TATLI
Süslemek için:
Yapılışı: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Şeftalileri minik minik doğrayıp muhallebinin içine karıştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 2 7 yıllık evlilik sessiz sedasız bitmişti… Selen Soyder yeni aşkını ilan etti!
- 3 Neşeli Günler'in Tuncay'ı şimdi tanınmaz halde! Güzel gözleriyle hafızalara kazınmıştı! Necati Aslan'ın son hali...
- 4 15 yıl çocuk özlemi çekmişlerdi! Eda Özülkü ile Metin Özülkü'nün ikizleri kocaman oldu! “Biri annesine benziyor diğeri babasına”
- 5 Baba – kız alışveriş turunda! Coşkun Sabah'ın kızı Roza Sabah ilgi odağı oldu! Güzelliğiyle dikkat çekti!
- 6 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 7 Yeşilçam’ın unutulmaz karakteri Keloğlan’ın yıldızı Rüştü Asyalı ne yapıyor? Rüştü Asyalı bakın şimdi ne halde!
- 8 “Ufak tefek dokunuşlar var” diyen Gökçe Bahadır’ın estetiksiz hali hayal kırıklığı yarattı! Gökçe de tam bir estetik harikası çıktı!
- 9 Bahar dizisinin Umay’ı Alisa Sezen Sever meğer… Alisa Sezen Sever hakkındaki bu gerçek herkesi şoke etti!
- 10 Ben Bu Cihana Sığmazam'da Cezayir seçim yapmak zorunda!