Mutfakta Uzakdoğu rüzgarı
Tayland mutfağı, komşu ülkelerin mutfaklarından izler taşır. Ekşi, tatlı, acı ve tuzlu lezzetlerin mükemmel bir şekilde dengelenerek kullanıldığı Tayland yemekleri kendine özgü bir mutfak oluşturur. Uzak Doğu'ya özgü baharatların yaygın olarak kullanıldığı mutfakta yemekler genel olarak çeşitli soslarla ve haşlanmış pirinçle servis edilir. Deniz ürünleri ile hazırlanan yemekler açısından iddialı olan mutfakta, farklı soslar kullanılır.
Bugün ben size, en pratik olanlarını anlatıyorum.
Bakalım beğenecek misiniz... Şimdiden afiyet olsun.
LİMONLU ZENCEFİLLİ TAVUK
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz, uzunlamasına kestiğimiz tavukları bu karışıma ekleyip harmanlıyoruz. Yağ koymadan ısıttığımız tavaya tavukları diziyoruz. Bir tarafı kızarana kadar hiç çevirmiyoruz. Diğer tarafını da kızartıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.
TOM YUM ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Karidesleri ayıklayıp boylamasına ortasından kesiyoruz. Mantarları sudan geçirip saplarını ayırıyoruz. İyice kuruladıktan sonra ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıyoruz. İçine lemongrass ve limon yapraklarını katıyoruz, karides ve mantarları da ilave ettikten sonra 3-5 dakika pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. Kabı ateşten alıp kavrulmuş çili ezmesi, balık sosu, limon suyu ve çili biberlerini ilave ederek tatlandırıyoruz. Kırmızı çili biberleri, limon ve kişniş yapraklari ile süslüyoruz.
ACILI TAYLAND PİLAVI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp süzerek soğumaya bırakıyoruz. Dana etini ve soğanı doğrayıp sarımsağı dövüyoruz. Bir tavada zeyinyağını kızdırıyoruz, sarımsak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave ediyoruz. Etler yumuşayana kadar kavuruyoruz. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğruyoruz. Acı kırmızı biberleri sıcak suya yatırıp yumuşatıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğruyoruz. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç adet yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırıyoruz, bir tavada omlet gibi pişiriyoruz. Katılaşınca, küçük parçalara bölerek tencereye ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da katıyoruz. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 İbrahim Çelikkol ve sevgilisi Natali Yarcan evleniyor mu? İşte İbrahim Çelikkol’un dikkat çeken o açıklaması!
- 2 Kızılcık Şerbeti oyuncularına neler oluyor? Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i Müjde Uzman'ın hastalığı endişelendirdi! "Kimse bana inanmıyor"
- 3 Bahar'ın yıldızı Demet Evgar meğer yakışıklı kardeşiyle aynı dizideymiş... Demet Evgar'ın oyuncu kardeşi bakın kim!
- 4 Oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy ile Berk Oktay'ın kızları doğdu! İşte bebeklerine verdikleri isim...
- 5 Bahar'ın Timur'u ters köşe yaptı! Bahar'ın Timur'u Mehmet Yılmaz Ak 'Yok artık' dedirtti!
- 6 Serenay Sarıkaya'nın eski sevgilileriyle pişti olduğu gecede kimler geldi kimler geçti...
- 7 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 8 33 yaşındaki Melisa Aslı Pamuk sosyal medyada ilgi odağı oldu! Annesi güzelliğiyle kızını solladı! “Abla kardeş gibi”
- 9 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 10 Kızılcık Şerbeti'nin Fatih'i Doğukan Güngör yeni aşkıyla yakalandı! Sevgilisi bakın kim çıktı