Nane limon kabuğu
'Nane, limon kabuğu, bir tutam zencefil aman, ah ah ah ah' diye devam eden efsane Barış Manço şarkısında bahsedilen nane ve limon, faydaları saymakla bitmeyen süper bir ikili. Benim de aklıma naneli, limon kabuklu lezzetler yapmak geldi...
Hem nane, hem de limon tek tek saymakla bitmeyen faydalara sahip olan iki önemli bitkidir; bir araya geldiklerinde gösterdikleri kombine etki ise onları daha da çok tercih edilir kılar. Çoğunlukla sıcak hali tercih edilse de soğuk olarak da tüketilebilir. Nane-limon yaparken hem kuru nane, hem de taze nane kullanılabilir. Nane-limonlu reçeller, naneli limonatalar, naneli limonlu dondurmalar istedikten sonra yapılacak sonsuz lezzet var.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
LİMON KABUKLU KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Yumuşamış yağ ile pudra şekerini yoğuruyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yuvarlak şekil verip önce çırpılmış yumurta akına, sonra limon kabuğuna batırıyoruz. Tepsiye dizip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
NANE LİMON
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Suyu, naneyi ve dörde bölünmüş limonu cezveye alıyoruz. Kısık ateşte kaynatıyoruz. Kaynayan karışımımızı süzerek fincana alıyoruz ve bal ile servis ediyoruz. İsterseniz bir parça zencefil de ekleyebilirsiniz.
NANELİ EV YAPIMI ÇİKOLATA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Nane yapraklarını ince ince doğruyoruz. Küçük bir tencerede krema ve doğradığımız nane yapraklarını kaynayana kadar ısıtıyoruz. Kaynayınca altını kısıp içine küçük küçük parçaladığımız beyaz çikolatayı ekleyip eritiyoruz. Çikolata, krema ve nane karışımını bir kaseye koyuyoruz ve içine küçük küçük doğradığımız tereyağını ekleyip erimeye bırakıyoruz. Karışım ılınınca tereyağı karışana kadar çok az karıştırıyoruz ve soğutuyoruz. Beyaz çikolata karışımı donunca bir dondurma kaşığı yardımı ile yuvarlayarak küçük toplar yapıyoruz. Küçük topları buzluğa kaldırıp donduruyoruz. Toplar donduğu zaman, bitter çikolatayı benmari usulu eritiyoruz. İki çatal yardımıyla dondurduğumuz beyaz çikolata toplarını erimiş siyah çikolataya bir-iki kere sokup çıkararak etrafını kaplıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Ünlü çift Can Bonomo ile Öykü Karayel'in oğulları Roman sevimliliğiyle "Maşallah" dedirtti! Babasının kopyası...
- 2 Serdar Ortaç'tan eski eşi Chloe Loughnan'a gönderme! 'Boşandım, daha iyisi geldi'
- 3 Serdar Ortaç göbeğinden zeytin yemişti! 47 yaşındaki İlknur Soydaş estetikle bambaşka biri oldu
- 4 Aldatmak'ta Sezai’den Güzide için son bir hamle
- 5 45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği bakın ne çıktı
- 6 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'in torbacıyla telefon konuşmaları ortaya çıktı! “İlk kez uyuşturucu deneyecektim” demişti...‘Bugünlük eski fiyattan yap’
- 7 "Ey estetik sen nelere kadirsin" Şarkıcı Hatice'nin yaptırmadığı yeri kalmadı... Şarkıcı Hatice'nin son haline bakın!
- 8 Sene 1998...Şimdi ekranlarda fırtınalar estiriyor! Tanıyabildiniz mi?
- 9 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma tarihi belli oldu! Ayrılığın perde arkası şoke etmişti! 'Meğer birçok kadınla..."
- 10 İbrahim Tatlıses ile Perihan Savaş'ın kızları Melek Zübeyde evliliğinde 16 yılı geride bıraktı... İşte İbrahim Tatlıses'in damadı...