Nefis akşam yemeği
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün tadına doyum olmayan nefis bir akşam yemeği hazırlıyoruz... Bugünlük benden bu kadar. Soru ve görüşlerinizi lütfen benimle paylaşın. Bana idilikanınmutfagi@sabah.com.tr adresinden her zaman ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile. Sevgi ile kalın.
HAŞHAŞLI ESMER ŞEKERPARE
MALZEMELER
Şerbeti için,
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi yoğuruyoruz. Avcumuzun içinde yuvarlayıp haşhaşa buluyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca içine birazcık limon sıkıyoruz. Çıkan şekerpareleri şerbetlendirerek, kaymak ile servis ediyoruz.
ÖNEMLİ PÜF NOKTASI:
Normalde bu tarz tatlılarda esas kural, hamur ve şerbetten biri sıcakken, diğerinin soğuk olmasıdır. Ancak bu şekerparenin özelliği ikisinin de sıcak olmasıdır.
BADEMLİ CACIK KÜLLEME
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Mümkünse sivribiberleri külde közlüyoruz. Minik minik doğruyoruz. Salatalığın kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Yoğurtları karıştırıyoruz. File bademle kavuruyoruz. Yoğurt, salatalık, biber hepsini bir kasede karıştırıp, kavrulmuş file bademler ve zeytinyağı ile servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI:
File bademleri isterseniz kızgın yağa atıp çıkartabilirsiniz.
BEĞENDİLİ KEBAP
MALZEMELER
Beğendi için:
Kebabı için:
YAPILIŞI:
Patlıcanları yanacak noktaya gelinceye dek közlüyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. Bir tavaya yağları koyuyoruz ve unu kavurmaya başlıyoruz, közlediğimiz patlıcanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve azar azar süt ilave ediyoruz. Baharatlandırıp altını kapatıyoruz. Etleri kaynar tuzlu suya atıp 1 dakika haşlıyoruz ve alıyoruz. Bir kapaklı tencerede çok az yağ ilavesiyle önce salçaları kavuruyoruz, sonra etleri ilave edip en kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz, ihtiyaç halinde kaynar su ilave ediyoruz. En son indirirken tuz ilave ediyoruz. Bir yufkayı yemek tabağını kalıp alarak etrafından kesiyoruz. Derin bir tencerede yağı kızdırıyoruz ve daire şeklindeki yufkayı içine atıyoruz, tam o esnada elimize bir kepçe alıp ortasından bastırıyoruz ve tabak şeklini almasını sağlıyoruz, arkalı önlü kızartıyoruz. Servis ederken yufka tabağın içine önce beğendiyi, üzerine salçalı eti koyup közlenmiş domates ve közlenmiş biber ile servis ediyoruz.
İdilika yorumu; ben daima patlıcan beğendinin içine 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi ilave ediyorum. Kokusu ve lezzeti fark yaratıyor. Siz de deneyin.
EN SON HABERLER
- 1 Ümit Erdim ve Seda Erdim sessiz sedasız boşandı mı? Soyadını değiştirince takipçileri ayaklandı...
- 2 Tuba Büyüküstün'ün ikizleri Maya ve Toprak kocaman oldu! Babaları da çok ünlü bir oyuncu! Biri anneye diğeri babaya benziyor...
- 3 Yargı'nın savcı Ilgaz'ı Kaan Urgancıoğlu'nun kardeşi de çok ünlü! Meğer yakışıklı oyuncuymuş....
- 4 Eda Ece'den minik kızı Mina İpek ile yeni poz! "Minnoşumla günler böyle geçiyor"
- 5 İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın siz bir de gerçek kızı Berfin'i görün! Oyuncu olacak derken ters köşe yaptı!
- 6 Yargı'nın güzel yıldızı Pınar Deniz Cannes'da nefes kesti! Derin dekolteli büstiyeriyle tüm gözleri üzerine topladı...
- 7 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 8 Şevket Çoruh’tan güldüren ‘Serenay Sarıkaya’ esprisi
- 9 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!
- 10 Kuruluş Osman nefes kesen bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi! Osman Bey Mekece’yi fetheder!