MALZEMELER
5 adet patlıcan
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
Tuz
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
Sosu için:
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane, pilavlık bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Bir tencerede unu ve yağı kavurun. Üzerine salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Tüm malzemenin üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin.
***
Fırında mantı
MALZEMELER
4 adet yufka
İçi için:
300 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yufkalardan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle karıştırıp yufkaların içine koyun, kapatın. Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine bir su bardağı su koyup tepsinin üstünü kapatın. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.