Nohutlu dolma
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane, pilavlık bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Bir tencerede unu ve yağı kavurun. Üzerine salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Tüm malzemenin üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin.
***
MALZEMELER
Yufkalardan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle karıştırıp yufkaların içine koyun, kapatın. Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine bir su bardağı su koyup tepsinin üstünü kapatın. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Serdar Ortaç göbeğinden zeytin yemişti! 47 yaşındaki İlknur Soydaş estetikle bambaşka biri oldu
- 2 Aldatmak'ta Sezai’den Güzide için son bir hamle
- 3 45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği bakın ne çıktı
- 4 Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'in torbacıyla telefon konuşmaları ortaya çıktı! “İlk kez uyuşturucu deneyecektim” demişti...‘Bugünlük eski fiyattan yap’
- 5 "Ey estetik sen nelere kadirsin" Şarkıcı Hatice'nin yaptırmadığı yeri kalmadı... Şarkıcı Hatice'nin son haline bakın!
- 6 Sene 1998...Şimdi ekranlarda fırtınalar estiriyor! Tanıyabildiniz mi?
- 7 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma tarihi belli oldu! Ayrılığın perde arkası şoke etmişti! 'Meğer birçok kadınla..."
- 8 İbrahim Tatlıses ile Perihan Savaş'ın kızları Melek Zübeyde evliliğinde 16 yılı geride bıraktı... İşte İbrahim Tatlıses'in damadı...
- 9 Dizilerimizin başarısı New York'ta kutlanacak
- 10 Yeşilçam'ın ketum ve gaddar kadınıydı! Aliye Rona meğer ünlü oyuncunun akrabasıymış...