MALZEMELER
1.5 kg. ıspanak
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sarımsak
Yoğurt
Ispanakları yıkayıp iri iri doğrayın. Doğranmış soğanları yağda 5 dakika kavurun. Salçayı ekledikten sonra pirinçleri ilave edip biraz daha kavurun ve biraz su ilave edin. Pirinçler pişince ıspanakları ve önceden haşlanmış nohutları da ilave ederek tuzunu ve karabiberini ekleyip 15 dakika daha pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
YAĞLI SİMİT
MALZEMELER
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
20 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
Şeker
Tuz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle rulo yaparak simit şekli verin. Üzerine eritilmiş tereyağıyla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.