Nükleer enerji istemeyenler Venezuela’ya baksın
Hep yazıyoruz; ülkemizde nükleer santrallerin açılmasını istemeyenler, çevrecilik adı altında lobi faaliyetleri yürütüyorlar.
Elbette doğayı korumalıyız, Çernobil faciasından dersler çıkarmalıyız ama nükleer enerjiyi yok saymak; bilime, teknolojiye karşı çıkmak demek.
30 ÜLKEDE VAR
Çevreciler haklı olsa Çernobil faciasından sonra bütün ülkeler nükleer santrallerini kapatırdı.
ABD'de 104, Fransa'da 59, Japonya'da 50, Almanya'da 17 olmak üzere şu an 30 ülkede 438 nükleer santral var. ABD'nin, Japonya'nın bir bildiği var herhalde. Çernobil faciasına Sovyetler Birliği'nin köhnemiş nükleer enerji politikaları ve eskimiş teknolojisi neden oldu. Dünya, Çernobil'den büyük dersler çıkardı ve nükleer santrallerin güvenliği en üst seviyeye yükseltildi.
Venezuela'nın başına gelenlere bakın:
Kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin tarihi düşük seviyelere indiği ve elektrik krizinin baş gösterdiği Venezuela'da hükümet; enerji krizi çözülene kadar, devamlılığı şart olan görevler dışında kalan kamu çalışanlarının, çarşamba, perşembe ve cuma günleri çalışmayacaklarını açıkladı.
Ülkede her hane günde 4 saat elektrik kesintisi yaşıyor, alışveriş merkezlerinin de açık kalma süresi kısaltılmış durumda. Gençler bilmez;
Özal döneminden önce Türkiye'de sürekli elektrik kesintileri yaşanırdı, insanlar iş yapamaz, evlerde gaz lambası, mum hiç eksik olmazdı.
Şimdi gülüyoruz ama 'Elektrikler kesildi, ödevimi yapamadım' o zamanların en geçerli mazeretiydi.
Küresel ısınmanın etkileri her geçen gün daha fazla yaşanıyorken, dünya hızla kuraklığa doğru giderken; bir ülkenin nükleer santrallere sahip olmaması intihar demek. Üstelik Türkiye hızla büyüyen bir ülke ve hep daha fazla enerjiye ihtiyacı var. Bizdeki çevreciler; yeni barajların kurulmasına, kömürden elektrik üretimine de karşı. Bir de doğayı seven insanların masum duygularıyla oynayıp onlara gösteriler yaptırıyorlar. Bu çevreciler niye Almanya'daki, ABD'deki nükleer santrallere dur demiyorlar. Yoksa amaç; gelişmekte olan Türkiye'yi nükleer enerjiden uzak tutup ileride enerji krizi yaşanmasını sağlamak mı?
Çok değil, daha önceki gece birçok yerde elektrik kesildi ve insanlar sosyal medyada isyan ettiler. Denemesi bedava; Türkiye'de iki gün elektrikler kesilsin, insanlar daha çok nükleer santral yapılsın diye sokağa dökülür.
EN SON HABERLER
- 1 Icardi ile yasak aşk iddiası evliliklerini bitirmişti! Wanda Nara ve Maxi Lopez yıllar sonra barıştı!
- 2 Yıllardır merak edilen soruya noktayı koydu! Özge Gürel’den çocuk açıklaması!
- 3 Aile Festivali’nde Sinem Kobal sürprizi! Etkinlikleri tek tek inceledi, tam not verdi...
- 4 'Price Tag' ile sahneyi yıkan minik ikizler büyüdü! O Ses Türkiye'nin kıvırcık sarışın ikizleri yıllar sonra ortaya çıktı: Son halleri çok beğenildi!
- 5 Kim Milyoner Olmak İster'de kıran kıran mücadele! 5 milyon TL sahibini bulacak mı?
- 6 Geleceğe atılan neşeli adım: Teknofest’te halay çeken robotlar bize ne anlatıyor?
- 7 Sokaktaki dostlarına ziyafet çekti: Ata Demirer’den kedilere balık jesti!
- 8 Müge Anlı’dakı̇ dehşet verici büyük gizem!
- 9 Galatasaraylı Lemina'nın eşine çirkin muamele! Önce hakaret ettiler, kim olduğunu öğrenince U dönüşü yaptılar: "Neye uğradığımı şaşırdım"
- 10 Yıldız Tilbe'yi çileden çıkaran görüntüler! "Bıktım artık, bana göndermeyin!"