NY ve Viyana’dan sevilen tarifler
ŞİNİTZELİN DOĞUŞU
Şinitzel, esasen dövülerek inceltilmiş etin ekmek kırıntıları ile kaplanıp kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Avusturya yemeğidir. Avusturya ve Alman mutfaklarının çok popüler bir parçası olan şinitzel, ülkemizde de son derece meşhurdur. Bununla birlikte kökeni ile ilgili farklı iddialar da vardır. En meşhur iddiaya göre, İkinci Viyana Kuşatması'nda Polonyalı ve Alman askerler tarafından Viyana'ya getirilmiş olduğudur.
Geleneksel Viyana şinitzeli her ne kadar dana etinden yapılıyor olsa da birçok farklı etten şinitzel yapılabiliyor. Özellikle düşük kolesterol ve yağ oranı yüzünden tavuk şinitzelin popülerliği her geçen gün artıyor.
NEDİR ŞU MAGNOLİA TATLISI?
Son zamanların meşhur tatlılarından biri olan magnolia ise aslında sadece bisküvili bir muhallebi ancak ülkemizde bu tatlıyı meşhur eden marka; çikolatalı, muzlu, çilekli çeşitler adı altında satışa sunduğu için bu tatlı bizler tarafından da çok beğenildi.
Newyork'taki Magnolia Bakery isimli fırında meşhur olmuş bu tatlıyı, ben hazır krem şanti ilavesiyle denedim ancak bence onun yerine çiğ krema da kullanılabilir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
DANA ŞİNİTZEL
Yapılışı: Yumurtaları çırpıyoruz. Un ve galeta ununu ayrı ayrı düz tabaklara boşaltıyoruz. Unun içerisine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ilave ediyoruz. Dövülmüş antrikotları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartıyoruz. Dilim limon ile servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Şinitzel servisinde her zaman bir parça tereyağı kullanılır. Ben çoğunlukla tereyağını oda sıcaklığına getirip çeşitli ot ve baharatlar ile çeşnilendirip sonra tekrar dondurmak suretiyle hazırladığım baharatlı tereyağını kullanırım.
VİYANA USULÜ PATATES SALATASI
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Piyazlık doğradığımız soğanı, zeytinyağında kavuruyoruz. Diğer malzemeleri bir kasede karıştırıp kavrulmuş soğan ile birleştiriyoruz. Ardından ılık patatesleri ekleyip hepsini karıştırıyoruz. İnce kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Patatesler haşlanır haşlanmaz bu salatayı yaparsanız, patatesler ılık olacaktır ve sosu daha güzel kavrayacaktır.
MAGNOLİA
Yapılışı: Süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta, un ve vanilyayı çırpıp pişiriyoruz. Piştikten sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Bebe bisküvilerini rondoda çekiyoruz. Servis kaselerinin içine bisküviyi ve muhallebiyi sırayla diziyoruz. Muz ve çilek ile süsleyerek servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in 3 yaşındaki oğlu bakıcısı tarafından darp edildi! Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen soluğu adliyede aldı!
- 2 Kuruluş Osman’da Osman Bey Bizans’a savaş açıyor
- 3 Sosyetik güzel Sima Tarkan ile Mark Başoğlu dillere destan bir törenle nişanlanmıştı! Düğün, nişanı gölgede bırakacak
- 4 Nihal Candan sağlığına kavuştu mu? Nihal Candan Nişantaşı’nda böyle görüntülenince tartışma çıktı!
- 5 Onu Serpil Çakmaklı olarak tanıyoruz ama… Yeşilçam yıldızı Serpil Çakmaklı’nın gerçek adını biliyor musunuz?
- 6 Tarihi Atlı Köşk 62 milyon liraya satılık! Yasak aşktan dünyaya gelen Sevilay Sabancı Çınar miras davasını kazanmıştı ama…
- 7 Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit sizin de hemşehriniz olabilir! Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden Burak Özçivit bakın nereli!
- 8 Bahar’ın Seren’i Nil Sude Albayrak sosyal medyaya damga vurdu! İşte Nil Sude Albayrak’ın güzelliğinin kaynağı olan annesi!
- 9 Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’ten sette aşk pozu!
- 10 Esra Erol kız kardeşleriyle davete katıldı! Esra Erol ve kız kardeşlerinin benzerliği şaşırttı!