Bazen diyetimize tamamıyla uyduğumuz halde, tartıda ibrenin yukarı doğru çıktığını görür, kilo aldığımızı sanırız ve nerede yanlış yaptığımızı düşünürüz. Oysa aldığımız kilo değildir; sadece vücudumuz su tutmuştur. Peki ödem atmak için ne yapmalı? Diyetisyen Banu Kazanç'ın Şamdan Plus dergisinde yer alan önerilerine göz atın:
Daha fazla protein tüketin; balık, et, yumurta, tuzsuz peynir gibi besinler yiyin.
Kalsiyum almak, su tutulmasıyla ilgili sorunları azaltır.
Adet öncesi gerginlik ve şişkinliği hafifletmek için B6 vitamini alın.
Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın. Sebze ve meyve yiyin.
Tabaktaki yiyeceğe tuz yerine başka katkılar eklemeyi deneyin. Bu, mevsime göre çeşitli otlar, limon suyu ya da sirke ve nar ekşisi olabilir.
Konserve yerine, taze ürünleri tercih edin.
Muz ve yeşil yapraklı sebzeler, bol miktarda potasyum içerir. Elma, armut ve kayısı da iyi birer potasyum kaynağıdır. Potasyum, bedeninizin sıvı dengesini düzeltmeye yardımcıdır.
Kiraz ve turunçgiller, şişkinlik yapmayan meyveler arasındadır.
Ananasta bulunan mucize enzim bromelin; sindirimi kolaylaştırır, gazı azaltır ve midenizi rahatlatır.
Kiraz sapı, rezene, tarçın ve karanfille yapılmış bitki çayları için.